Реклама / Ads
0| 3575 |04.07.2022 НОВИНИ

Военен експерт: България е изключително важна за Русия, няма изгода от замразяване на дипломатическите отношения

.
полк. Владимир Миленски Източник: Личен архив
Русия няма изгода от замразяване на дипломатическите отношения специално с България, защото България за Русия е изключително важна. Ние няма да променим самочувствието на Русия, но със сигурност, пък и историята ни учи, когато Русия получава удари, се държи що-годе коректно. Това каза за БНР полк. Владимир Миленски, военен експерт и член на Атлантическия съвет.
 

Той не вярва, че ще се стигне до замразяване на дипломатическите отношения между София и Москва, защото това не е в интерес на нито една от страните.

 

„Да се искат доказателства по отношение на руските дипломатически представители, които бяха експулсирани от страната, е нонсенс“, изтъкна полк. Миленски.

 

„Тези доказателства са събрани по специален начин, със сигурност ги има, но на нас никога няма да ни бъдат представени в техния пълен обем. За нас не е важно толкова – дайте ни тази информация да я чуем сега, да я видим или да я прочетем. За нас е важно е да знаем, че в България има механизъм, съгласно който важната информация достига до отговорните хора навреме. Ето това обаче ние не знаем. Твърдейки, че съм човек от тази професионална сфера, в която се борави с големи количества класифицирана информация, не знам дали такъв механизъм има. А щом не знам, ви гарантирам, че такъв механизъм няма“, допълни той.

 

Според полк. Миленски „топката остава у законодателя“: „Законодателят, българският, в лицето на нашите народни представители от множество парламенти през последните години, нарочно не разрешават този въпрос правилно, така че те да могат да манипулират информацията, която получават, защото всеки си прави тънки сметки как да прецака другия“.

 

Според полковника този въпрос с изгонването на дипломатите ще бъде експлоатиран още много години.

 

„Почти всички вече са единодушни, че краят на войната в Украйна е далече в бъдещето“, посочи още експертът: „Поне 6 месеца напред, а някои говорят и за по-голям срок. Но всички са единодушни, че войната премина във фаза на опит за взаимно изтощение“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3111 |04.07.2022 Радев към Байдън: Отмяната на визите ще внесе нов импулс в отношенията САЩ-България . 0| 2999 |04.07.2022 Петър Витанов: България се превърна в сапьора на Европейския съюз . 0| 3824 |03.07.2022 70 дипломати и служители на руското посолство напускат България . 0| 3016 |03.07.2022 Терзийски: В интерес на България е да имаме работещо правителство веднага

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads