Реклама / Ads
0| 2919 |20.08.2022 НОВИНИ

Военният министър: Към момента украинска техника не се ремонтира у нас

.
Димитър Стоянов Източник: БГНЕС
Към момента няма извършване на ремонт на украинска техника на територията на България. Има сключено рамково споразумение, има заявка. Това съобщи пред журналисти служебният министър на отбраната Димитър Стоянов и припомни, че имаме рамково споразумение с Украйна, което на практика представлява споразумение за намерение за ремонт.
 

„Министерство на отбраната търси всякакви варианти за осигуряване на летателната способност на Военновъздушните сили на фона на забавената доставка на F16 и изтичащия летателен капацитет на наличните МиГ29“, заяви още той.

 

По думите му се обмислят варианти за удължаване на летателните способности на МиГ-овете, заради което предстои среща с министъра на отбраната на Полша. Водят се разговори и с израелски фирми и с други страни, които опит с МиГ29.

 

„Проучват се и варианти за използване на временна платформа, която да замести МиГ29. Платформата може да е на F16, Мираж 2000 или Грипен като се проучват абсолютно всички възможности, които съюзниците ни могат да осигурят“, допълни Стоянов.

 

„Винаги има нужда от повече и повече финанси. Моето настояване към служебното правителство е за отбрана да бъдат отделени 2%. Това е моята цел, надявам се да я постигна. Тази цел ще бъде в името на модернизацията на българската армия, така че нашите военнослужещи да не усеща огромната пропаст, която има между нас и нашите съюзници“, каза още той.

 

Служебният министър на отбраната коментира и издадената от него заповед, с която се забранява употребата на алкохол и наркотичи в Българската армия: „Българската армия не употребява алкохол и наркотици, но пороците на българското общество, Българската армия е част от българското общество, естествено, че те се транспонират и сред българските военнослужещи. Нямаме завишение на тези инциденти. Заповедта е с цел превенция, защото Българската е стожер на морала и трябва да остане такава“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3051 |19.08.2022 Служебният МВнР министър: Секциите в чужбина ще са между 700 и 800. В Русия - две, в Украйна може и да няма . 0| 4667 |18.08.2022 Енергийният министър: Отказаха ни удължаване на офертата за танкерите с втечнен газ от САЩ . 0| 2972 |17.08.2022 Украинският военен министър: Няма как войната в Украйна да се превърне в замразен конфликт . 0| 2833 |16.08.2022 Служебният екоминистър: България е заплашена от 8-цифрена санкция в евро заради незакрити депа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads