Реклама / Ads
55| 5471 |29.01.2011 НОВИНИ

Войната Борисов - Първанов в съда?

.
Г. Първанов и Б. Борисов
В това правителство сами се записват, сами се замерват с флашки, с информация от СРС-та и с това компрометират не само идеята на СРС-тата, но и борбата с престъпността.Президентът заплаши премиера с дело за клевета, ако не последва извинение.
 

Президентът Георги Първанов поиска извинение от премиера Бойко Борисов по повод думите му, че държавният глава стои зад атаките срещу ГЕРБ. В противен случай Първанов заплаши с дело за клевета. Ако премиерът е казал такова нещо, то е защото не е преодолял часовата разлика от Япония. Нямам друго обяснение, каза президентът в Перник в петък вечер.

„За всички е ясно, че в това правителство сами се записват, сами се замерват с флашки, с информация от СРС-та и с това компрометират не само идеята на СРС-тата, но и борбата с престъпността. Но ако премиерът Борисов наистина е казал това, извън шега, съвсем сериозно, ще сезирам главния прокурор да направи необходимата проверка за това кой наистина записва, кой как е огласил информацията“, заяви Георги Първанов.

Президентът бе категоричен, че когато резултатите станат известни и не последва извинение от министър-председателя, ще заведе дело за клевета.

Frognews.bg припомня, че премиерът Б. Борисов обяви по тв7, че Първанов е автор на атаката срещу него. И обясни, че атаката е започнала, след като той изпратил вицепремиера Симеон Дянков при президента преди година. “Проведохме разговор за Дянков с президента. И най-добронамерено изпратих Дянков при него. А той – стенограма. От там започна всичко. Преди това Петров, лоялен гражданин, дойде при мен и донесе доклад, който Станишев бил скрил”, уточни Борисов.
Според министър-председателя “има център, на който не му е добре България да има стабилна политика. Алексeй Петров е един от тези в центъра, но над него има един по-голям, който дирижира”. На въпрос дали това е президентът, Борисов отговори утвърдително. И подчерта: “Действат центровете, които създават компромати. Те затова и ги правят тези скандали – за да се отклони вниманието от реално свършената работа от правителството”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5352 |28.01.2011 Г. Първанов: Демократичното развитие на България е необратимо . 16| 6113 |28.01.2011 А. Първанова: Фармацефтични компании манипулират общественото мнение . 107| 7902 |28.01.2011 Б. Борисов: Първанов дирижира атаката срещу мен и ГЕРБ много коварно . 118| 5962 |27.01.2011 Борисов: Атакуват мен, но това няма да ме разколебае

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads