Реклама / Ads
95| 10028 |25.09.2011 НОВИНИ

Войната в Катуница ескалира в Пловдив

.
Младежите от Катуница, Садово и Караджово са готови на битка и саморазправа, твърдят местни хора от пловдивското село, които не от вчера живеят в истински ад.
 

 

Това дерибейство на Кирил Рашков продължава години, нетърпимо е. Досега като ни прикипят нервите, втурвахме се в къщата му и вдигахме скандали. Никой не ни обърна внимание - оплаквахме се, крещяхме, молехме... нищо, никаква реакция. Той от години спонсорира полицията с бензин и те вместо да го изобличават, те го пазят. Това разказват хората от селото пред  БЛИЦ.

Според Д.П. от Караджово в деня преди трагедията, в полицията в Садово е внесена жалба, че "циганетата на Цар Киро" вдигат шумотевица, обикалят с коли и заплашват който им падне, напрежението нараства. Д.П. и приятелите му се опитали да привлекат вниманието на познати имена от няколко телевизии, но ударили на камък.

Според местни хора Кирил Рашков бил купил нови автомобили, за да върши работа за изборите. На кого - не е известно. Но е обществена тайна, че от години той търгува с различни партии, на които осигурява "ромски вот".

В Катуница българите и ромите се дебнат един друг, твърдят местни жители. Може да стане още по-страшно, коментира се репликата на прокурор от Пловдив, който казал, че не може да се изселват хора в 21 век.

Ние не искаме Цар Киро да бъде изселен, а въдворен в затвора за всичко, което е направил през последните години. Да започнат пълни данъчни и финансови ревизии на фирмите и фондациите, на свързаните лица, които са неговите "златни кокошки", а не са свързани директно с него", казват още местните хора.

Ако този път държавата не повдигне обвинение срещу Кирил Рашков, ще се пролее още кръв, върви мълвата в Катуница.

 

По-рано днес няколко хиляди души излязоха на протест на площад “Съединение”. Те вече са достигнали до Аджисан махала.

 

Посрещат ги роми, въоръжени с колове и лопати. Напрежението ескалира, пише "Под тепето".

В момента булевард "Мария Луиза" в Града под тепетата дели двете тълпи от хора. Полицията засега държи нещата под контрол.

Между двете групи хора има полицейски кордон, предават и другите местни медии. Засега до ексцесии не се е стигнало. Протестиращите пеят "Мила родино" и скандират "Циганите вън", информира Plovdiv24.

Няколко хиляди се включиха в шествието в памет на убития в Катуница Ангел Петров. Хората, развели трибагреници и с песен тръгнаха от площад Съединение, водени от воя на десетки рокерски мотори.

Имаше и минута мълчание в памет на погребания днес 19-годишен младеж Ангел Петров.

След като спря пред общината, протестът продължи към Аджисан махала и Столипиново, където бе спрян от кордони жандармеристи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 6561 |25.09.2011 Борисов: Наказания за виновните в Катуница . 23| 7351 |25.09.2011 Хиляди изпратиха Ангел, рокери протестират в Пловдив . 54| 7201 |25.09.2011 Размириците в Катуница са "рожба" на грозната ни реалност . 50| 8214 |25.09.2011 Шествие в Пловдив, Катуница иска справедливост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads