Реклама / Ads
0| 2912 |08.03.2022 НОВИНИ

Войната в Украйна, ден 13: Деца са загинали при нападение в Суми

.
Източник: Снимките са събрани от Twitter
13-ти ден от обявената от Русия война в Украйна: Деца са сред жертвите от въздушни атаки срещу град Суми и околните предградия, съобщава местният украински военен служител Дмитро Живицки. Загиналите са най-малко 10, предава Obozrevatel.
 

Украинските военни дадоха и последната си актуализация за руската инвазия, заявявайки, че „врагът продължава настъпателна операция, но темпът на настъпление на войските му се е забавил значително“.

 

На 13-ия ден от руското нападение Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че към 06:00 местно времена 8 март - украинските войски продължават да се отбраняват в южния, източния и северния сектор. Столицата Киев, както и северният град Чернигов все са в украински ръце.

 

Противовъздушната отбрана на страната успешно отблъсква ракетни и въздушни удари, добавят от щаба.

 

„Окупаторите са деморализирани и все повече прибягват до грабежи и нарушават правилата на международното хуманитарно право относно военните конфликти.“

 

Украинските военни също така твърдят, че Русия сега прибягва до психологическа война, заявявайки, че групи от руски сили са създадени, за да "провеждат пропаганда" в окупирани територии, за да повлияят на местните жители.

 

В Жотимир, западно от Киев, в ранните часове на сутринта е потушен пожар в нефтобаза в Черняхов.

 

В Николаев в южната част на Украйна избухнаха няколко пожара в жилищни райони. Четирима цивилни бяха убити при нападението, а други петима бяха спасени от развалините, преди да бъдат откарани по спешност в болница


В Харков в Източна Украйна руски обстрел запали девет етажа и 27 апартамента в жилищна сграда - пожар, който отне повече от четири часа, за да се потуши. Най-малко четирима души бяха убити. И приют за животни попадна под обстрел от руски нашественици вград Харков. По предварителна информация сред пострадалите животни има загинали. За това пише Сегодня. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3327 |07.03.2022 ЕК ще разгледа исканията за членство на Украйна, Грузия и Молдова . 0| 3006 |07.03.2022 ООН: Повече от 1,7 милиона бежанци са напуснали Украйна от началото на войната . 0| 14469 |07.03.2022 Янев намекна, че конфликтът му не бил с Петков, а с Нинова. Категорично имало война в Украйна, но цитирал Путин . 0| 2925 |07.03.2022 Външно планира евакуация на българите от Украйна, избягали в Молдова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads