Реклама / Ads
0| 3714 |09.07.2022 НОВИНИ

Волейболното чудо Александър Николов стана играч на шампиона на Италия

.
Алекс Николов (в средата) Източник: БНТ
Не е сензация, а най-логичното: Шампионът на Италия по волейбол за мъже през последните 3 години Кучине Лубе (Чивитанова) взе в редиците си български талант. Днес в отбора бе представен официално 18-годишният национал на България Александър Николов като ново „златно“ попълнение.
 

„206-сантиметровият Алекс Николов е млад и гладен за победи с Лубе! Детето-чудо на националния отбор на България попълва състава ни!”, бе заглавието в официалния сайт на шампиона на Италия, с което бе представен Алекс Николов.

Огромна бе радостта в семейството на Николов. Баща му, легендарният Владо Николов не скри гордостта си от трансфера, който доказва, че годините упорит труд и талантът на Алекс са получили невероятно признание.

 

Неотдавна бившият капитан на волейболните национали Владимир Николов изрази гордост от представянето на сина му Александър в дебютния сезон в колежанското първенство на САЩ (NCAA).

В дебютната си кампания в NCAA Алекс Николов беше лидер на тима от Лонг Бийч, с които стигна до финала в шампионата, а в личен план той стана първият в историята, който бе определен едновременно за новак на годината и за най-добър играч на сезона.

Изпращайки Алекс за Америка, му казах - "Хайде, покажи какво можеш и въпреки, че си само на 18 и отиваш на съвсем непознато и различно място, се бори до последно. Наградата „Новак на годината“ може да е твоя"

А той ме погледна право в очите и ми отвърна - "Тате, това признание не ми е толкова интересно, аз ще се боря за отличието „Играч на годината". Накрая грабна и двете като се превърна в първия новак /първокурсник/ в историята на американския волейболен шампионат, който бива определен и за Играч на годината.
За един сезон порасна и възмъжа, накара американците да го уважават и ценят.

„Дерзай, момче!", написа Владимир Николов във "Фейсбук".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2969 |07.07.2022 Александър Николов: Не са ми предлагали да бъда част от кабинета „Василев“ . 0| 2853 |07.07.2022 На закрито заседание ще изслушват Петков и Николов след спор в НС . 0| 2978 |07.07.2022 НС изслушва Кирил Петков и Александър Николов за танкерите с втечнен газ от САЩ . 0| 2812 |06.07.2022 Александър Николов: В момента газовото хранилище в Чирен е запълнено на около 35%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads