Реклама / Ads
2| 3151 |11.02.2022 НОВИНИ

Вписаха новите членове на УС на тотото

.
Посочените от спортния министър Радостин Василев нови членове на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор Александър Тодоров и Георгий Султанов бяха официално вписани на новата си длъжност от Агенцията по вписванията.

Тодоров и Султанов влизат в петчленния УС на мястото на Людмила Петкова и Валентин Точев, като промяната вече е отразена в Търговския регистър. По този начин Василев реализира частично желаната от него промяна в ръководството на БСТ, но към момента старото ръководство остава с мнозинство в лицето на Любомир Петров, Христо Йовов и Гошо Гинчев, като Петров заема и позицията на изпълнителен директор. Според Устава на тотото решенията в УС се взимат с обикновено мнозинство, уточни БГНЕС.

 

Министърът на младежта и спорта обаче се надява съвсем скоро да поеме контрол над взимането на решения в БСТ. В четвъртък ММС е подало ново заявление в Търговския регистър за изваждане на Любомир Петров от УС и вписване на негово място на Росен Иванов. Към момента се изчаква тридневен срок, преди да стане ясно дали ще има нова жалба от страна на Петров, който вече веднъж обжалва пред съда исканите от Василев кадрови промени. Ако този път няма спънки, то би трябвало през следващата седмица Иванов също да стане част от Управителния съвет, а Александър Тодоров да заема позицията изпълнителен директор. Мандатът на настоящия Управителен съвет на тотото изтича на 12 април 2026 година.

 

Александър Тодоров и Георгий Султанов са представители на ИТН, като Тодоров бе депутат в 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание, а през лятото на 2021 година Султанов бе предложен от партията за министър на културата.

 

Първоначално министър Василев опита да вкара в УС на тотото Тодоров, Султанов и Иванов на мястото на Петров, Гинчев и Йовов, но след жалба от Гинчев и Йовов СГС спря тяхното вписване до приключване на производството. Впоследствие от ММС опитаха да вкарат Тодоров и Султанов на мястото на другите двама членове на УС - Петкова и Точев, които още през лятото на миналата година са подали молби да бъдат освободени от длъжност, но този път последва жалба от страна на Петров.

При първоначалната заявка на спортния министър за смяна на ръководството на БСТ Любомир Петров обяви, че няма да обжалва, но в крайна сметка първо жалба подадоха Гинчев и Йовов, а след това и самият Петров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2679 |11.02.2022 Спад на новите случаи на коронавирус . 7| 3312 |09.02.2022 Д-р Иван Маджаров: Вероятно членове на БЛС участват в схемите за фалшивите сертификати . 14| 3288 |08.02.2022 Минеков имал чувството, че новите управляващи нехаят за културата . 3| 3224 |08.02.2022 Новите шефове на „Булгаргаз“: Дружеството е с празни сметки. Освободени са директори срещу солидни обезщетения
Реклама / Ads