Реклама / Ads
1| 2175 |26.07.2024 НОВИНИ

Връщат евакуираните от Елин Пелин по домовете им. Главният секретар на МВР подал сигнала за BG-ALERT

.
Главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев
Връщат евакуираните жители на Елин Пелин по домовете им, съобщиха от МВР. По всяка вероятност взривовете в складовете за пиротехника са причинени от човешка небрежност.
 

Главният секретар Димитър Калганджиев потвърди и самоличността на загиналия Петър Шишков. Той коментира, че органите на реда не са открили ново тяло на загинал човек към този момент.

 

Според информацията, с която разполагат властите, във взривените складове са се намирали 21-годишният син на собственика и още един 60-годишен мъж.

 

„Колеги от специализирания отряд за борба с тероризма със специализирана техника влязоха максимално близо до местопроизшествието. Те констатираха, че към настоящия момент ние не можем да вкараме сили, които да гасят допълнително на земя. Това, което сме предприели като действия е изчакваме, затова не мога да ви кажа, че е преустановено всичко към настоящия момент“, заяви главният секретар на МВР.





Той обясни, че в момента тече разследване от Националната следствена служба в другия засегнат склад на безопасно разстояние. „Там всичко е приключило и те извършват оглед на местопроизшествието“, добави Калганджиев.

 

Станаха ясни и още подробности за първите минути на взривовете.

 

Охранителят на складовете е подал сигнала, след което се приближава до първия взрив. Веднага след това вади от огъня първо загиналия мъж, а след това тежко пострадалото момиче.

 

Пострадалите са изнесени от пожарникари.

 

Кангалджиев каза още, че в складовете не е имало бункер или специално помещение, в което могат да се укрият хората.

 

Главният секретар уточни, че той е подал сигнала за BG-ALERT, тъй като е станал свидетел на големите взривове. „Ако вие ги бяхте видели, и вие щяхте да действате по този начин“, каза Кангалджиев по повод критиките, че системата е предизвикала паника сред местните.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2231 |26.07.2024 Камала Харис получи подкрепата на Барак и Мишел Обама . 8| 8776 |26.07.2024 Война и спорт: Олимпиадата е празник за целия свят, само от Русия хвърчат плюнки и закани . 12| 2720 |26.07.2024 "Само фойерверки или подозренията падат върху една воюваща държава, обявила ни за враг?" . 1| 6858 |26.07.2024 Димитър Куманов: Кой е отговорен складът да се натресе в гъсто населен район? Отговорът е прост...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads