Реклама / Ads
0| 2964 |15.01.2023 НОВИНИ

Всички 72 души на борда са загинали при самолетната катастрофа в Непал

.
Източник: БГНЕС
Всички 72 души на борда на разбилия се днес в Непал пътнически самолет са загинали, предаде ТАСС, като се позова на авиокомпания "Йети еърлайнс".
 

"Всички са загинали - 68 пътници и четирима членове на екипажа", каза за агенцията представител на непалския въздушен превозвач.

 

Предишните данни бяха за 68 жертви.

 

Пътнически самолет на "Йети еърлайнс", изпълнявал полет от столицата Катманду до Покхара, със 72 души на борда се разби малко преди да кацне на новото летище на туристическия град. Това е най-смъртоносната самолетна катастрофа в Непал от три десетилетия.

 

Причината за трагедията се изяснява. Метеорологичните условия в района са били добри. 

 

Пътниците на борда са били 53 непалци и 15 чужденци - петима индийци, четирима руснаци, двама южнокорейци и по един австралиец, аржентинец, ирландец и французин.

 

Спасителните екипи на мястото на катастрофата спряха работа с падането на нощта и ще се върнат утре.

 

След катастрофата спасителните работници измиваха с маркучи части от останките на двумоторния турбовитлов ATR 72, докато димът се носеше от пропастта, предаде АФП. Районът беше осеян с части от самолета, включително със седалки.

 

Пилотите предотвратили още по-голяма трагедия

 

Появиха се и нови подробности за трагедията. Причината може да е техническа неизправност, съобщи местното издание MyRepublica, позовавайки се на представител на Службата за гражданска авиация. "Нямаше проблеми с времето, получена е предварителна информация, че самолетът се е разбил по технически причини. Получена е информация, че е видян пламък в самолета, когато е бил още във въздуха", каза служителят Гянендра Бхол, цитиран от АФП.

 

Отделно пилотите са спасили Похкара, като не са позволили авариралият вече самолет да падне върху града или летището. Те са се опитали да го отведат от летището и града, съобщава Online Khabar, позовавайки се на очевидци. "Минута по-късно самолетът можеше да се разбие в старото летище в Покхара, което е толкова близо до пазара Рамгат", каза един от източниците. Местните предполагат, че пилотът е насочил самолета в дефилето на река Сети в опит да спаси града. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3284 |15.01.2023 14 загинали, след като руска ракета блок удари жилищен блок в Днепър . 5| 3196 |14.01.2023 Божанков: Всички политически сили се готвят за нови избори . 8| 3653 |11.01.2023 Мобилизацията в Русия води до липса на работна ръка във всички браншове . 13| 4907 |10.01.2023 Ожесточени боеве за Соледар, земята е покрита с телата на загинали руски бойци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads