Реклама / Ads

0| 2213 |07.01.2022 НОВИНИ

Втора съвместна кохорта на Софийска вода АД, част от Веолия и Innovation Starter Accelerator

.
Екипите с идеи в областта на управлението на водите и енергийната ефективност в България могат да кандидатстват до края на февруари.

През 2021 г. Софийска вода, част от Veolia, подписа 5-годишен меморандум за сътрудничество с агенцията за иновации Innovation Starter и нейната акселераторска програма за pre-seed финансиране.

 

В първата съвместната кохорта през 2021, която беше трета поред за акселератора, кандидатстваха над 80 компании, от които 6 бяха одобрени за акселераторската програма, а до успешно завършване достигнаха 5 екипа - CW Engineering, Ridotek, InnovaOne, SatGeo и Smart Water.

Възможността за финансиране, техническа подкрепа за валидация на идеята и договор за развитие на проекта получи стартъпът SatGeo. Компанията развива технология, базирана на сателитни изображения за идентификация на течове по водопроводната мрежа, която доказа своята висока ефективност с поредица от полеви тестове.

 

Новата съвместна програма на „Софийска вода“  и агенцията за иновации е с основна тема “Нулеви емисии”. Целта е да се даде фокус на проблема с борбата с климатичните промени и да се търсят стартиращи компании, които разработват “Пътна карта за нетни нулеви емисии в България с цел стимулиране на инициативите за кръгова икономика в областта на управлението на водите и енергийната ефективност”

 

Одобрените екипи ще преминат 3-месечно обучение по управление и структуриране на стартиращ бизнес с екипа на Innovation Starter в София Тех Парк. В края на програмата екипите ще представят идеите си пред жури от „Софийска вода АД“, част от Веолия, като избраните идеи ще бъдат валидирани в реална корпоративна среда.

 

Могат да кандидатстват на: www.accelerator.bg Форма за регистрация

 

За повече информация: office@innovationstarter.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 14| 3496 |30.12.2021 Д-р Петър Марков от Лондон: Трябва да се съкрати периода между втората доза и бустерната . 3| 3613 |26.12.2021 „Хора втора ръка, за изхвърляне“: Ужасяващ разказ за експлоатацията на българи в германска кланица . 37| 13632 |22.10.2021 Прокуратурата погна автора на снимките на Гешев с „Pi ar Sevi Boiko“ . 5| 2629 |10.10.2021 Енергийният министър: През втората четвърт на 2022 г. ще настъпи успокоение на цените на газа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ