Реклама / Ads
37| 14517 |22.10.2021 НОВИНИ

Прокуратурата погна автора на снимките на Гешев с „Pi ar Sevi Boiko“

.
Софийската районна прокуратура е започнала разследване срещу авторите на снимката от Народното събрание, на която се вижда, че главният прокурор Иван Гешев си изпраща съобщения с контакт, кръстен „Pi ar Sevi Boiko“. За това информира лидерът на гражданско сдружение БОЕЦ Георги Георгиев, който преди повече от месец сигнализира държавното обвинение за скандалния чат между Гешев и Севделина Арнаудова.
 

„По нашия сигнал днес установяваме, че прокуратурата е образувала проверка. Първо ВКП разпределят сигнала на специализираната прокуратура, след което тя разпределя сигнала на Софийска районна прокуратура. Образувана е проверка 36810/21 г. не срещу Гешев, а по чл. 171. ал.3 от Наказателния кодекс, който гласи, че "който противозаконно узнае неадресирано до него съобщение, изпратено по електронен път, или отклони от адресата му такова съобщение, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева“, съобщи Георгиев.

 

 

Чатът между Гешев и Арнаудова бе случайно заснет на 11 септември по време на заседание на парламентарната комисия по правни въпроси, която обсъждаше дали да премести Бюрото по защита към главния прокурор в Министерството на правосъдието. На снимка в социалните мрежи се вижда, че през приложението „Телеграм“ Гешев комуникира с контакт „Pi ar Sevi Boiko“. От съобщенията изобщо не се разбира контекстът, като главният прокурор отговаря единствено със смеещи се емотикони. Преди време Арнаудова не отрече, че си пише с Гешев и в своя защита заяви: „Не крия, че познавам главния прокурор, имаме десетки събития заедно, отразявали сме ги - контрабандните цигари, един куп акции“.

 

Трудно е да се каже кой е авторът на снимките с чата на Гешев. Депутатът от БСП Явор Божанков бе сред първите, които публикуваха въпросните снимки в профила си във Фейсбук. В социалните мрежи обаче се появиха и други такива снимки под различен ъгъл.

 

„Не знам кой е авторът на снимките. Държавното обвинение доста време не успя да разбере каква е истината с шкафчето на Борисов и записите му, но тук действа активно. Това потвърждава тезата ни, че прокуратурата работи селективно, заради което искахме оставката на Иван Гешев. Това е още един повод“, коментира Божанков пред „Сега“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4227 |21.10.2021 Бизнесменът Бобоков си иска 200 хиляди лева от прокуратурата . 0| 2847 |19.10.2021 Прокуратурата проверява сигналa за тормоз над деца в столична ясла . 19| 7296 |18.10.2021 Евгени Иванов - хвалби и лъжи за спецпрокуратурата . 7| 3327 |18.10.2021 Прокуратурата се самосезира за фиктивните ученически почивки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads