Реклама / Ads
5| 4350 |04.12.2019 НОВИНИ

Втори ден обиди и освирквания в НС, Спас Гърненски отнесе порицание

.
Спас Гърненски
На председателски съвет е обсъдено поведението на депутата от ГЕРБ Спас Гърневски. Той ще бъде наказан с порицание за вчерашното скандиране: ”Червени боклуци” от страна на управляващите.
 

Това обяви в началото на днешното пленарно заседание председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Обидната реакция бе чута, след като БСП и "Атака" обградиха парламентарната трибуна, а по-късно заседанието беше прекратено. 

 

Самият Гърневски обясни, че през целия вчерашен ден е имало провокации и обиди по време на обсъждането на бюджета на държавата. Докато Гърневски говореше от трибуната днес в пленарната зала се чуваха освирквания и подвиквания.

 

"Призовавам ви спокойно днес и утре да приемем бюджета на държавата. Ако някой се е почувствал засегнат, се извинявам", каза Гърневски.

 

Въпреки че Караянчева обясни, че това е първо нарушение на депутата, затова за него ще има само порицание, от БСП поискаха Гърневски да бъде отстранен от заседанието.

След разразилите се бурни страсти по повод наказанието на Гърневски председателят на парламента Цвета Караянчева свика извънреден председателски съвет.

 

Тя покани председателите на всички парламентарни групи в кабинета си,

 за да се разберат как ще продължи днешното пленарно заседание.

 

Павел Шопов от "Атака" пък коментира, че парламентът се занимава с несъществуващ проблем. "Вече 20 години има и червени  боклуци, и сини такива. Докога ще продължи тази детска болест на българския парламентаризъм с наказанията?!", заяви той.

Шопов смята, че народните представители не трябва да влизат в такива дребнавости. От БСП обаче са категорични, че са обидени от поведението на Гърневски.

 

"Направихме всичко възможно днес на председателски съвет да възтановим диалога в пленарна зала", каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова от парламентарната трибуна.

 

"Да потърсим консенсус, за да може да продължим с работата по гледането на бюджет на държавата. За нас като управляващи това е изключително важно, защото носим отговорност за приемането на този закон. Разбирам, че колегите от опозицията са решили по всякакъв начин да пречат. Могат да се намерят много поводи от всяка страна на залата, че са наричани с различни обидни епитети. Не може една парламентарна група да налага наказание. Вербалното обръщение е не по-малко тежко като обида от физическото, което направихте вие вчера с присъствието на тази трибуна", заяви Дариткова. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4270 |29.11.2019 Перничани готвят втори протест заради водната криза . 0| 4421 |27.11.2019 Проф. Николай Милошев: Вторичните трусове в Албания продължават . 2| 3851 |25.11.2019 От втори опит: Белгия ликвидира пропагандната агенция на ”Ислямска държава” . 0| 3838 |25.11.2019 Йоханис печели и втория тур на изборите в Румъния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads