Реклама / Ads
22| 3588 |24.05.2021 НОВИНИ

Втори дубъл: Прегърнатите патриоти се регистрираха в ЦИК. Нов опит да влязат в НС

.
Веселин Марешки, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов
Официално - новата широка патриотична коалиция прави втори опит да влезе в Народното събрание. След като ВМРО и НФСБ-Воля претърпяха провал на изборите на 4-ти април, формациите на Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Веселин Марешки се прегърнаха дружно и днес официално внесоха 6333 подписа в ЦИК за общо явяване на изборите през юли.
 

Широкото патриотско обединение обаче ще участва в изборите без своите лидери. Те ще бъдат част от кампанията, но няма да фигурират в депутатските листи. 

 

Прегръдката на патриотите бе донякъде изненадваща. ФрогНюз припомня, че на миналите избори ВМРО и НФСБ решиха да не се явят заедно, а междувременно стана ясно, че Валери Симеонов и “Воля” на Веселин Марешки са водили продължителни разговори за общо явяване. Похарчиха най-много за предизборната си кампания, но не постигнаха огромен успех. Извън НС остана и Красимир Каракачанов, чиято партия ВМРО получи под 4% подкрепа на изборите на 4 април.

 

Сега трите формации правят съвместен опит, разчитайки на обединената подкрепа на своя електорат. Коалицията твърди, че се обединява около 10 основни принципа - извежда прекратяване на междуинституционалните войни, повишаване на доходите, борба с демографската криза, нулева толерантност към корупцията, защита на традиционните семейни ценности, „недопускане на ДПС и други антиконституционни етнически партии в управлението на България“ и др.

 

Дали става дума за обединение около каузи или по-скоро безпринципна коалиция в името на депутатското място обаче е въпрос без отговор. Знаем само, че в миналото между бившите коалиционни партньори “Обединени патриоти” и Марешки са прехвърчали големи искри, а размяната на реплики е била особено остра. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 6712 |22.05.2021 Не бе достатъчно облъчването днес. Затова излезе Георг Георгиев да повтори . 3| 5904 |19.05.2021 Падна се втори вариант на матурата по български език и литература . 5| 3009 |11.05.2021 Страхил Делийски: От служебния кабинет зависи втория мандат на Радев . 15| 3501 |27.04.2021 Андрей Райчев: Слави иска втори мач. Ако първия е завършил 1:1, сега да бие с 3:1

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads