Реклама / Ads
14| 4374 |24.11.2015 НОВИНИ

Вторият БГ космонавт: Полският договор убива авиацията ни

.
Александър Александров
"Българската авиация е поставена на колене". Това заяви на брифинг в сградата на парламента представителят на МиГ за България, вторият ни космонавт генерал Александър Александров.
 

 

Той дойде в парламента по покана на депутата Велизар Енчев, след като на извънредното заседание днес в пленарна зала бе гледан именно договора за ремонт на двигатели от изтребителите ни МиГ 29 с Полша, съобщи Нюз. бг.

 

"Аз съм силно обезпокоен", изтъкна летецът. Договорът с Полша за ремонт на изтребителите ни, по думите му, е последната стъпка към ликвидацията на авиацията.

 

"Полша няма лиценз за ремонта на тези самолети",  подчерта Александров. Двигателите са руско производство, припомни Александров. Ремонтът на двигателите можел да се прави само в завода производител или завод конструктор. Доскоро такъв завод сме имали у нас в Пловдив.

 

"Безопасността на нашите летци е поставена на карта", смята Александров. Той разкри, че съвсем наскоро Полша искала резервни части от руската МиГ. Руснаците обаче отказват да предоставят нови части. Предупредила поляците да прекратят срамния договор с България, по думите му, иначе нямало да получат резервни части.

 

Ратификацията, според генерал Александров, е размиване на отговорността.

Така при инцидент евентуално, военният министър Николай Ненчев щял да се оправдае с разрешението на НС.

 

"Депутатите да гласуват с главата си, а не по партийна повеля" настоя генерал Александър Александров. Не било възможно полските заводи сами да произвеждат резервни части за МиГ-овете, каквото твърдение дойде от полския завод.

 

Руската МиГ смята да търси по съдебен път правата си, ако българският парламент ратифицира споразумението с Полша. Имаме споразумение за интелектуална собственост, припомни летецът-космонавт. Иначе руската компания имала готовност за диалог.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6950 |30.10.2015 Първият стрелец- да пробие бронята, вторият - да убие Ал. Петров . 0| 4741 |14.07.2015 Мина вторият стълб на реформата на Москов . 28| 11962 |30.04.2015 Само във Фрог: И вторият „уволнен“ от МВР се уреди с висок пост . 29| 5070 |11.09.2013 Орешарски кани вторият по богатство китаец да инвестира у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads