Реклама / Ads
121| 10409 |08.03.2015 НОВИНИ

Вучков изплю камъчето: С премиера се разминахме за Писанчев и Лазаров

.
Веселин Вучков
Предполагам, че оставката ми ще се гласува в сряда. Има съпротива от страна на премиера за смяната на Писанчев, Лазаров и Китов. Аз пък настоявах те да си тръгнат. Това породи недеворие към мен в последно време от страна на г-н Борисов, призна вътрешният министър в оставка Веселин Вучков.
 

От петък направих няколко опита да се срещна с премиера. Той не намери време да разговаряме, дори и по телефона. Най-логино в тази ситуация бе да си подам оставката. Така Вучков обясни в предаването „Дикоff” защо по време на визитата на шефа на ФБР си е подал оставката.

 

Бях на брифинга на шефа на ФРБ. Тогава отново се опитах да разговарям с премиера. Той не желае смяна на Лазаров, а според мен това е грешно решение. Лазаров дискредитира реформата на МВР, защото олицетворява модел, срещу който се борим от две години. Тя тече вече няколко месеца и не трябва да спира, подчерта министърът.

Нямам обяснение за промяната на решението на Борисов за Лазаров. Може би иска да направи нещата безболезнено. Но греши. Аз не мога да направя такъв компромис като него. На 14 юни 2013 година Пеевски бе номиниран за шеф на ДАНС, не искам да ставам част от този фрагмент, категоричен е Вучков.

 

Очертаваше се Лазаров да бъде на поста си до 2019 година. Аз съм против това. Господин Коми не може да отмени действието на българските закони, за да ми казват, че в неподходящо време съм депозирал оставка. Това си е мое суверенно решение, заяви министърът в оставка.

 

Имах среща с премиера след МС, той ме помоли да размисля. Но бях решил. Не мога да се пазаря с него. Не сме детска градина. Той си има своите съображения да остави Писанчев и Лазаров, а аз смятам, че мястото им не е в истемата.

 

На въпрос къде e източената информацията от масивите на МВР по разработката „Червеи”, Вучков отговори: Няма информация в папките за разработката „Червеи” в ДАНС. Това е изключително важен въпрос. Къде е отишла информацията. Надявам се прокуратурата да установи каква информация е изтеглена и къде е отишла. Не можем да кажем дали са подслушвани протестиращи.

 

С оставката на Писанчев и Лазаров се избягва юридическа каша, което дава път на новото, оптимист е Вучков.

 

Имах среща на 26 февруари с майката на убития командос Емил Шарков. Срещата ми с нея преобърна решението ми. Скрепи го с още аргументи, призна министърът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 7557 |08.03.2015 Безлов: Вучков беше форсиран . 12| 4374 |07.03.2015 Цветанов в тон с Борисов: Вучков не избра момента за оставката си . 3| 4697 |06.03.2015 Т. Дончев: Вучков е жертва, а не организатор . 3| 4504 |06.03.2015 Бъчварова ще работи със заместниците на Вучков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads