Реклама / Ads
5| 4328 |30.12.2019 НОВИНИ

Задържаният за подкуп гимназиален директор от Ихтиман остава в ареста

.
Източник: кадър бТВ
Задържаният заради подкуп директор на училище в Ихтиман остава в ареста, реши Софийският окръжен съд. Според обвинението Димитър Бонев е взел 5 000 лева от арендатор на земя, собственост на гимназията, за да запази изгоден договора за наема.
 

Задържаният заради подкуп директор на училище в Ихтиман остава в ареста, реши Задържаният заради подкуп директор на училище в Ихтиман остава в ареста, реши Софийският окръжен съд. Според обвинението Димитър Бонев е взел 5 000 лева от арендатор на земя, собственост на гимназията, за да запази изгоден договора за наема.Софийският окръжен съд. Според обвинението Димитър Бонев е взел 5 000 лева от арендатор на земя, собственост на гимназията, за да запази изгоден договора за наема.

 

Земите на гимназията "Васил Левски" са наети от фирми, близки до бизнесмена Валентин Галчев. Според обвинението училищният директор Бонев е взел подкуп от бизнесмена. Целта била да го остави да стопанисва земята при изгодни условия.

 

Лицето Галчев, което ме обвинява, постоянно ме изнудваше да му подпиша анекс. Анекс, с който да му продължа договора, защото неправомерният договор, първо, е направен без търг или конкурс. Цената е абсолютно ниска. Не отговаря изобщо на цените в днешно време за сключване на такива договори и той прави постановка в тази връзка, защото аз категорично отказах да подпиша такъв анекс, да злоупотребя със служебното си положение, казва арестуваният Бонев.

 

От Окръжна прокуратура – София обаче твърдят, че Бонев е взел пари от арендатора през посредник и е задържан с тях.

 

В неговия автомобил на 27 декември - 5000 лева, всяка банкнота със сериен номер са белязани, след което абсолютно същите банкноти, същите серийни номера, са намерени в неговия автомобил, съобщава Нина Панчева, прокурор от Окръжна прокуратура-София.

 

Димитър Бонев е задържан в стопански двор заедно с посредника по даването на парите Страхил Алексов, земеделец от Ихтиман. И двамата са обвиняеми.

 

На адреса на Алексов е било открито становище от министерство на образованието, което според прокуратурата било издействано от директора в полза на арендатора.

Училищният шеф и бивш кмет на Ихтиман изтъква, че нищо не е подписвал и апелира към бъдещи директори да не подновяват договора за аренда.

 

Галчев не бе открит за коментар. Защитата ще обжалва арестите, информира novini.bg.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4587 |29.12.2019 Арестуваха директора на гимназията в Ихтиман заради подкуп . 4| 5971 |16.12.2019 Обвинена за подкуп шефка на ТЕЛК се върна на работа, лекари хвърлиха оставки . 14| 4748 |10.12.2019 САЩ: Русия подкупила ФИФА за домакинството на Мондиал 2018 . 0| 3826 |20.11.2019 Престъпна четворка от ТЕЛК получи присъди за подкуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads