Реклама / Ads
8| 3934 |06.07.2021 НОВИНИ

Задържаните за купуване на гласове стават свидетели

.
Източник: БГНЕС
В квартал Столипиново, в петък задържан собственика на цеха. Намерена сума над 6 000 лв. Не е известно дали са му повдигнати обвинения, известно е само, че е освободен 24 часа по-късно. Ден по-късно са задържани още двама души, които са признали, че са му помагали. Хората от квартала не вярват, че човкеът е замесен в купуване на гласове.
 

В района на Хасково - обискиране на домове и открити списъци с десетки хиляди лица, Води се разследване срещу общинска съветничка и семейството ѝ. Първоначално са задържани за 24 часа заради открити голям брой на избиратели и други, които дадоха повод да бъдат заподозряни. Прокуратурата не им е повдигнала обвинения. Днес са в качеството си на свидетели по досъдебното производство за купуване на гласове. Това предаде bTV.


Акцията започва от село Димитровче - в къщата на свекъра на общинската съветничка са открити 393 имена и номера на изборни секции и визитка на кандидат-депутат. В списъците има общо 28 000 имена и адреси. В къщата са открити и киниги с финансови отчети на фирмата, занимаваща се с дезинфекция по границата с Турция, чийто служител е съпругът на общинската съветничка. В имоти на семейство в Свиленград са намерени и над 4000 евро, а в един от телефоните снимка на бюлетина от изборите на 4 април. По подозрение за търговия с гласове за 24 часа са задържани бащата, двамата братя и общинската съветничка. Адвокатът на семейството заяви, че те са освободени и срещу тях няма повдигнати обвинения. От прокуратурата съобщиха, че разследването продлъжава. От МВР смятат, че те са участвали в купуване на гласове на 4 април, като според тях тази схема е трябвало да проработи и на тези избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4982 |05.07.2021 Бойко Рашков: Прокуратурата е нареждала на говорителите ни да не казват за разкритията за купуване на гласове . 26| 8678 |05.07.2021 Бойко Рашков: В Пловдив са се купували гласове от името на ГЕРБ . 22| 5995 |04.07.2021 Бойко Рашков: Опитите за купуване на гласове за изборите са най-често в полза на една партия . 12| 5938 |03.07.2021 Собственик на фирма за дограма е задържан за купуване на гласове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads