Реклама / Ads
0| 6649 |03.05.2022 НОВИНИ

”Загина“ поредният шеф на „Газпром“

.
Андрей Круковски
Черната серия за хората, свързани с „Газпром“ продължава. На 1 май генералният директор на принадлежащия на „Газпром“ курорт „Красная поляна“ край Сочи Андрей Круковски е загинал след като паднал по туристическата пътека към Ачипсиската крепост. За смъртта му съобщи пресслужбата на курорта. Круковски е петият бизнесмен, свързан с „Газпром“, който е намерил смъртта си през последните седмици.
 

Обстоятелствата около инцидента на Круковски ще бъдат разследвани от следователите. Те вече са планирали аутопсия, предаде агенция ТАСС въз основа на доклади на Следствения комитет на територията на Краснодарски край.


Андрей Круковски, който според руски медии е обичал планината и е бил и добър алпинист, е загинал на обикновена туристическа пътека, водеща от покрайнините на курорта, собственост на „Газпром“, към останките на крепостта. Круковски има зад гърба си изкачвания по сериозни маршрути, в т. ч. до Килиманджаро и Елбрус.


Шефът на „Красная поляна“ е поредният мениджър на „Газпром“, който намира смъртта си през последните месеци. През април в московския му апартамент беше открит трупът на Владислав Аваев, бивш вицепрезидент на Газпромбанк, както и труповете на жена му и дъщеря му. Всички са били застреляни, а руската полиция обяви, че Аваев е застрелял първо жена си и детето си, а след това се е самоубил.


Почти по същото време испанската полиция откри в курорта Лорет дел Мар телата на руския милионер Сергей Протосеня, на съпругата му и дъщеря му. Те наели къща в района за Великден. По информацията на испанската полиция Протосеня убил с брадва и нож жена си и дъщеря си, а след това се обесил. Протосеня беше бивш зам.-шеф на борда на директорите на най-голямата компания производител и износител на руски втечнен природен газ Новатек.


Според информация на CNN в началото на тази година са загинали още Леонид Шулман, шеф на транспорта на дружеството „Газпром Инвест“ и друг мениджър на Газпром – Александър Тюлаков, заместник-генерален директор на Единния разчетен център на компанията. И за двамата като причини за смъртта им е посочено самоубийство.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3138 |01.05.2022 „Газпром“: Продължаваме да изнасяме газ за клиентите ни в Европа през Украйна . 0| 6378 |28.04.2022 В края на май Гърция ще се разплати с „Газпром“ . 0| 3145 |27.04.2022 Анджей Дуда: Полските компании ще търсят обезщетение от „Газпром“ . 0| 2776 |21.03.2022 Рибарски, ПП: В сегашната ситуация не могат да се водят търговски преговори с „Газпром“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads