Реклама / Ads
0| 3072 |21.06.2022 НОВИНИ

Захари Карабашлиев: Протестите не са за ПП, а срещу копейки, славита, борисовци, догани…

.
По повод протестите в защита на правителството тези дни. Всъщност за тях трябва да се благодари най-вече на главатарите Слави, Копейкин, на Бойко Борисов… Защото това, което ПП не успяха за 9 месеца — да консолидират демократично мислещи хора с професии, достойнство и позиции, хем патриоти, хем с проевропейска ценностна ориентация — го направиха само за седмица Възраждане, ГЕРБ, ДПС и ИТН след като отстраниха председателя на Народното събрание.
 

И отново към ПП, защото няма никаква полза да продължаваме да ги щадим само, защото, нали...  Вместо да градят истинско политическо движение с идеология и съмишленици, или поне да са в синхрон с общността, на която те (външно поне) приличат, те бяха заети да угаждат ту на Нинова, ту на президента, ту на пенсионерите, ту на патреотарите. И все полууспешно. Непоследователните им позиции по отношение на войната в Украйна, късното им ориентиране в минираната територия около ветотото с Македония, поредицата от коалиционно-министерски скандали успяха да накарат повечето от хората, които познавам да се превърнат в техни не-привърженици. И ПП просто залитаха неуморимо от гаф в гаф — нямам представа дали от неопитност, некадърност, или от арогантност. 

 

Така че, тези протести са не толкова в подкрепа на ПП, колкото срещу копейки, славита, борисовци и догани, срещу авторитазризъм, корупция и евразия, това са протести в защита на демократичния процес въобще.

 

 Бях на протестите 2020. Ще бъда и утре. И докогато се наложи. 

 

п.с. А как ми се иска, честно, тези масови шествия най-сетне да доведат до някаква скучна политическа обстановка, в която всеки от нас да си гледа работата, вместо да пише подобни на този постове...

 

Захари Карабашлиев, Facebook

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9977 |21.06.2022 Факти и цитати: Който ругаеше протестите преди, днес ругае подкрепата . 0| 2820 |20.06.2022 МВР проверява призиви за ескалация на напрежението на протестите . 0| 4585 |16.06.2022 Премиершата Петкова пусна снимка с Кирил Петков от протестите през 2013 година . 0| 3327 |05.06.2022 Екатерина Захариева: Вътрешната политика е пълен хаос

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads