Реклама / Ads
28| 7476 |11.08.2020 НОВИНИ

Елена Гунчева: Протестите са на народа, важна е целта - оставка на Борисов и Гешев

.
Елена Гунчева
Лятото на 2020 година. Протестите на десетилетието. Тихата гражданска война на българите срещу мафията. Дни на геройства и падения….
 


Протестите започнаха от народа. И бяха яхнати от различни организатори. Няма лошо да се организира протеста, стига това да не го измества. А всъщност в някои от случаите точно това се случва. И хората загубиха вярата си – не в това, което искат и за което протестират, а в имената, които се пробутват за лица на протеста.

 

Днешният протест няма лица. Нито „Отровното трио“, нито Маяма, нито Ицето от „Дай България“, нито който и да било друг е лице на този народен протест. Защото те не представляват и няма как да представляват народа. Важното е, че целта е една – оставката на Борисов и Гешев. За това се борим заедно. Но не забравяйте, че целите след това са ни различни.


Ненапразно гербоидите призовават протестите да излъчат лидери, с които да преговарят. Защо не се замислите защо не преговарят се тези, които се промотират като лица и организатори на протеста?!! Простичко е – защото не са. Защото хората не могат да бъдат ръководени от един център, не са платени, не са манипулирани и знаят какво искат.

 

Днешните лица на протеста са други – младите, които са необременени от старите политически наслагвания, от филство и фобство към определени държави, от стара омраза и нови любови в политиката. Днешните лица на протеста просто си искат Родината. Искат България, в която да могат да останат и да работят и децата им да останат също в България. Искат бъдеще тук.

 

Тези хора отричат и Борисов, и хора като някои от организаторите на протестите. Те виждат лицемерието и опитите за пореден път народното недоволство да бъде канализирано в удобни политически проекти. И няма да се поддадат. Което, разбира се, не се харесва на нито един от политическите лидери в момента или от напъващите да станат такива.

 

Днес, на улицата, се ражда новото гражданско общество на България. Българи, които са се осъзнали като граждани и народ и вече не са неми овце пред палачите си, а са лъвове, които гледат в бъдещето.

 

Протестът е на народа!!! Не на трио, не на политически лидери, не на русофили и русофоби, не на американофили и американофоби. А на БЪЛГАРИТЕ!

Да живее България! Оставка, мутри!

 

Елена Гунчева




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6031 |10.08.2020 Журналистът Елена Енчева: Хората по протестите знаят какво е „върховенство на закона“ и "презумпция за невиновност" . 42| 8261 |10.08.2020 Протестите в „Росенец“ продължават с мотото: ”Искаме Доган да уволни Борисов!” . 56| 10459 |08.08.2020 Целенасочено? Изключени са камерите в сърцето на София . 12| 6841 |08.08.2020 Елена Гунчева: Свободата изисква сами да се справим с мутрите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads