Реклама / Ads
9| 3400 |13.12.2022 НОВИНИ

Захариева: ГЕРБ прави компромис, ДБ да размислят

.
Екатерина Захариева
ГЕРБ прави огромен компромис като се отказва от политически кабинет в името на постигането на баланс и стабилност в държавата и другите партии трябва да оценят това, коментира в ”Денят започва” Екатерина Захариева от ПГ на ГЕРБ-СДС.
 

Тя изрази надежда, че "Демократична България" ще размисли и утре ще подкрепи кабинета "Габровски" в зала.

 

"Това е излъчен кандидат с нашия мандат. Ние сме първа политическа сила и правим огромен политически компромис – не излъчваме кабинет на ГЕРБ, партиен. Нашите избиратели не са най-щастливи. И не мога да разбера какво още очакват другите партии от нас. Номинирали сме го, ще го подкрепим в зала. Ако бягахме от отговорност, щяхме да върнем неизпълнен мандата", каза тя.


В "Денят започва" Екатерина Захариева отрече от ГЕРБ да преговарят с отделни депутати от други парламентарни групи за подкрепа на проектокабинета и нарече спекулации опасенията от игра с кворума.

 

"Ние не сме като тях ("Продължаваме промяната"), не водим разговори с отделни народни представители, нито ги търгуваме, както те правеха. Ако някой иска да подкрепи кабинета "Габровски", да бъде утре в зала и да го направи", каза тя.
Захариева изтъкна, че Николай Габровски сам е подбрал екипа си и го определи като добре балансиран.

 

"Проф. Габровски предложи лично хората. Аз знаех предварително две имена само, не сме се интересували...Лично той им е звънял и е правил интервюта с тях. Добре балансиран кабинет с много експерти и хора, които могат да започнат да работят от ден първи. С този кабинет Габровски прави опит да успокои политическата обстановка – да, има хора с различни окраски в миналото си, но мисля, че България има нужда от кабинет с по-широко политическо представителство, от кабинет от хора с опит и се надявам утре в зала той да бъде подкрепен. Никой не иска да ходи на избори", подчерта тя.


Екатерина Захариева напомни, че пред Народното събрание стои огромна по обем законодателна работа и изтъкна, че само за 2 месеца 48-ото Народно събрание е свършило повече законодателна дейност от предишния парламент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3101 |13.12.2022 Димитър Ганев: Най-големият проблем на ГЕРБ е политическата изолация . 14| 3096 |13.12.2022 Томислав Дончев: Ако утре няма избрано правителство, с висока степен на вероятност отиваме на избори . 20| 3805 |12.12.2022 Съветници от целия политически спектър имат пръст в списъка ”Габровски”, посочи кандидат-премиерът на ГЕРБ . 4| 4616 |12.12.2022 Д-р Теодора Йовчева пред Фрог: ГЕРБ-СДС искат да се харесат на ДБ, но вероятно няма да има правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads