Реклама / Ads
17| 7009 |04.08.2021 НОВИНИ

Зайкова: Ще имаме парламентарна република, а не премиерска. Исус Христос да бяхме предпожили, щяха да му намерят нещо

.
Мика Зайкова Източник: Стопкадър, bTV
Аз винаги съм оптимист и ще ви кажа защо. Първо, поради резултата от изборите, ако си спомняте - аз като най-старият човек от парламента - първо, казах народът иска промяна и това личи от трите партии и техния резултат. Суверенът каза, че на никого не дава мнозинство, работете заедно. Това каза Мика Зайкова от ”Има такъв народ” в ”Лице в Лице” по БТВ.
 

Събрахме се и го решихме. Социалният министър е един специалист, който отдавна се занимава със социалните въпроси. Мисля си, че майчиците с деца инвалиди са много доволни от нейния избор. Подкрепих я с две ръце. Тя е голям специалист в социалната сфера. - каза Зайкова относно формирането на проектокабинета на ИТН.

 

Дни наред по екипи заседаваме. В групата, която участвах, срещу мен седяха сериозни хора. От БСП беше проф. Гечев, г-н Кънев и други специалисти. От партията на Мая Манолова също бяха сериозни специалисти. „Да, България” също има изключителни специалисти.

 

Ние точка по точка си гледахме програмите, които 88% съвпадат. Всички искат да преизчисляват пенсии. Има начин да се разберем и аз мисля, че почти сме постигнали това нещо.

 

Във втория кабинет министър на финансите ще бъде един великолепен финансист, скромно момче, работило във финансовата сфера от 20 години. Надявам се по време на нашето правителство да има електронно правителство, да има трайна връзка между НАП и митниците.

 

Моята мечта е в България, която е с техника и технология от средата на 50-те години на миналия век, е да стане модерна държава и икономиката ни да скочи в XXI век.

Това е абсолютна реалност. Ако спрем да крадем, ако направим програмно бюджетиране, тогава няма мърдане и парите ще отиват по предназначение.

 

Ние ще имаме парламента република, а не премиерска - повече такива давания няма да се случват.

 

Той каза, че ако получи свобода да прави каквото иска и да работи там, където иска, ще се съгласи да бъде министър, цитира Зайкова министър Кирил Петков.

 

Когато искаш да бъдеш министър в правителство на парламентарна република, не може да правиш каквото си искаш. Ще трябва да правиш неща, които парламентът ти разпореди. Не може да има свободия. Не можеш да имаш тази свобода, която я има в служебното правителство. Двете се различават малко.

 

Относно разпространилите се Фейсбук постове на проекто-правосъдния министър Зайкова заяви, че са нужни доказателства и най-вероятно ще се стигне до съд. 

 

Ако ще Исус Христос да бяхме предложили, щяха да му намерят нещо - каза тя.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3841 |03.08.2021 Николай Денков: В края на август трябва да имаме ясен сценарий за старта на учебната година . 13| 3813 |03.08.2021 Проф. Ива Христова: Ще имаме по 1000 заразени до края на август, преобладава ”Делта” варианта . 0| 4071 |30.07.2021 Гълъб Донев: Имаме 915 хил. причини пенсиите да се актуализират с вдигане на тежестта на стажа . 10| 5203 |29.07.2021 Иво Христов: С ИТН имаме еднакви позиции за Северна Македония и “Истанбулската конвенция”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads