Реклама / Ads
2| 3514 |23.06.2021 НОВИНИ

За ”закучилия” се сюжет на ”Златен век”

.
Идеята, че след всички тези подписи, всички тези натиски, на които сме жертва, след всички тези подвеждания от страна на администрации - ние строим. Ние сме насочени към инвестиции, към този проект, към започването на нови проекти - и в един момент всичко се спира. Това е като да бутнеш някого под стълбите и да го питаш накъде отива. Това, което се случи вчера и дори онзи ден, е знак, че имаме много лош непредвидим инвестиционен климат. Това бяха едни от първите думи на арх. Пламен Мирянов, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ в студиото на ”Честно казано” с Люба Кулезич по телевизия Евроком.
 

Заедно с Пламен Мирянов отношение взе и адвокат Милена Гайдарска.

 

Според тях законът повелява да имат разрешение за строеж на сградата "Златен век", което те вече имат.

 

Адвокат Милена Грайдарска твърди, че в цялата история има и друга сюжетна линия - конфликт между  ДНСК - архитект Иван Нестеров и архитект Здравко Здравков.

 

Усещането, което е създанено у тях, че те са изпозлвани в междуинституционалните войни, тъй като от тях се иска да вземат разрешение от архитект Здравков.

 

Вчера и онзи ден бяхме на протест - за пръв път започнахме със зачитането на закона. Ние също не знаем, защо тази сграда е неудобна за някого, защо не се гледа сградата на площад Македония, но се гледа само нашата сграда - може би защото сме чисто българска компания, не сме били в обществени поръчки, нямаме чуждестранни спонсори и сме без политическо влияние” - каза Мирянов.

 

Строителството до 31-ви етаж е първият етап според първоначалния план, "но имаме възможност според подробния градоустройствен план да го продължим" - отбеляза Мирянов.

 

"Артекс" се чувства  притиснат от държавата, защото тя не гарантира коституционните им права.

 

Мирянов смята, че мястото е съвсем походящо, както и височината на сградата, която "ще бъде в симбиоза с други високи сгради наоколо"

 

“Ние харесваме сградата такава каквото е  - с културна ѝ стойност, изразяваща разцвет и подем чрез един параклис в най-високата точка. Нито един бар, нито едно кафе не е по-важно от храм. Ние вярваме в тази идея, тя ще е в полза на всички. Този храм е отворен за всички.” - подчерта към края на разговора архитектът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4593 |23.06.2021 Проф. Огнян Герджиков: Няма съмнение, че държавата ще бъде осъдена за ”Златен век” . 12| 4042 |15.06.2021 Известни архитекти и юристи подкрепиха сградата ”Златен век” . 3| 3349 |27.05.2021 Проф. Иван Русчев: ”Златен век” е законен и няма никакви правни пречки да бъде завършен . 24| 7354 |20.04.2021 Мира Баджева: В този сюжет на Борисов има скрито послание към Слави - отвратително цинично

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads