Реклама / Ads
0| 4457 |08.04.2022 НОВИНИ

Заляха с червена боя табелата на Руското посолство, арестуваха Хаджигенов и Бабикян

.
Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от “Ние идваме” заляха табелата на Руското посолство с червена боя. Те направиха това в знак на протест срещу убийствата на мирни граждани - деца, жени, възрастни хора на руската армия в Украйна.
 

На място веднага се появи полиция, която започна да търси отговорност за протестната акция. Адвокат Хаджигенов през цялото време искаше да разбере какво точно е нарушил, но ченгетата така и не му дадоха разумен отговор. След минути суетене и консултации по телефоните, блюстителите на реда решиха да арестуват  Хаджигенов и Бабикян. Записи показват как двамата ги товарят в полицейски автомобил. Според видеото ги водят в Първо районно управление.


.

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов пред Руското посолство

 


.

Няколко жълти стотинки бяха хвърлени по разлятата боя на паважа

 


.

Адвокат Николай Хаджигенов с белезници

.

Полицаи слагат белезници и на Бабикян

 

По повод акцията и последвалия арест, адвокат Стефан Левашки написа във Фейсбук: "Така се прави в целия цивилизован свят, това не е хулиганство, а изразяване на гражданска позиция. Такава е и константната практика на Софийски районен съд".

 

Това не е първият акт на протест срещу руските зверства в Украйна. Преди дни Мъж протестира пред Руския културно-информационен център в София. Той легна с вързани ръце зад гърба си в знак на протест срещу убитите цивилни в украинския град Буча. A в четвъртък вечерта стотици хора оставиха обувките си на стълбите пред руския  център в София в знак на възмущение от безобразията и жестокостта в Буча.


.
Източник: Телеграма/Холод

 

Неидентифициран артист-активист отбеляза паметта на жертвите на клането на мъже жители на град Буча близо до Киев, като се снима пред московски паметници, лежащ с лице надолу, с ръце, вързани зад гърба си с бял плат.

 

От "Отровното трио" отправят призив към всички, които искат да ги подкрепят - да се съберат на на бул. "Шипченски проход" 8.

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4975 |08.04.2022 “Това е за нашите момчета!”: Заляха с ацетон и боя журналиста Дмитрий Муратов . 0| 4353 |23.03.2022 Бимбалов: Войниците на Червената хибридна армия у нас - с различни пагони, но еднакъв нагон . 1| 2935 |15.02.2022 От 17 февруари над 10 държави попадат в ”червената” зона за влизане в България . 3| 3012 |13.01.2022 Пет области са в тъмночервената зона. Заболяемостта от COVID-19 расте

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads