Реклама / Ads
4| 2726 |28.07.2023 НОВИНИ

Зам.-министър Тихомир Стойчев: Очевидно е, че продължава езикът на омразата в РСМ към българите

.
Зам.-министър Тихомир Стойчев: Очевидно е, че продължава езикът на омразата в РСМ към българите Източник: Нова тв
Инцидентите с нашите сънародници в Скопие снощи са изключително неприятни и не допринасят за нашите добросъседски отношения.
 

Спортът би трябвало да ни обединява, не да ни разделя. Българските дипломати в Скопие помагаха на нашите сънародници, бяха заплатени множество глоби. Особено притеснителен е случая с българския гражданин, нападнат в квартал на Скопие и откаран в болница с прободна рана.

 

От македонска страна имаме уверение, че извършителите се издирват. Това заяви Тихомир Стойчев, зам.-министър на външните работи и бивш посланик на България в САЩ, в предаването „Денят на живо” по Нова нюз.


„Очевидно е, че продължава езикът на омразата, което за нас е неприемливо. РСМ е в решителен етап от своето развитие, когато трябва да реши дали да продължи с евроинтеграция”, каза той и допълни, че очаква от властите в Скопие да има остра позиция при подобни случаи.

 

За войната в Украйна и обявената от Русия предупредителна зона в Черно море, той обясни, че част от изключителната икономическа зона на България попада в тази зона, но формално това не е нарушение на международното право.

 

Прокуратурата се самосезира за опит за убийство на български гражданин в чужбина

Според него действията на Русия са насочени към Зърнената сделка. След като Москва  се оттегли от сделката, се търсят алтернативни пътища. „Надявам се, че няма да се стигне до сблъсъци след обявяването на тази зона”, каза Тихомир Стойчев.

 

Той увери, че в България има десетки фирми с потенциал да помогнат за следвоенното възстановяване на Украйна и изтъкна важността на сътрудничеството между държавата и частния бизнес.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2712 |28.07.2023 Стана ясен новият зам.-министър на икономиката, вижте кой е той . 2| 2858 |27.07.2023 Зам.-министър Г. Клисурски: Ръцете ни са вързани, но постигаме много неща с този бюджет . 19| 3082 |25.07.2023 Зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов с остри думи за изказването на руския депутат Толстой . 8| 2835 |24.07.2023 Тихомир Безлов: Темата ”Миротворец” в българския публичен дебат е класическа пропагандна операция на Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads