Реклама / Ads
8| 5365 |01.02.2015 НОВИНИ

Зам.-шеф на службите в Москва на прокурор заради скрит имот

.
Ген. Смирнов ще трябва да доказва как е купил второ жилище
Сергей Смирнов, заместник-председател на руската ФСБ, наследник на КГБ, може да бъде уволнен дисциплинарно. Това ще стане ясно след като се произнесат прокуратурата и Управлението за борба с корупцията към президента. Става дума за жилище на семейството на ген. Смирнов, което той не е посочил в публичната декларация.
 
Апартаментът се намира в елитния квартал на Санкт-Петербург "Параден квартал". Жилището е около 140 кв.м. и по пазарни цени струва колкото заплатите на генерал Смирнов и съпругата му за 10 години - около 1 млн долара. Купено е на името на съпругата Наталия Смирнова. Това разкрива изданието "Новая газета". Журналист от вестника е направил съпоставка на регистрацията на имотите на семейството в Москва и Санкт-Петербург, като те се оказали еднакви. Това било доказателство, че вторият апартамент също е техен, но не е обявен. Имотът бил придобит още в 2010 или 2011 г.

След разкритието за укриване на собственост от зам.-шефа на ФСБ доверието в службата падна драстично, твърди Елена Панфилова, директор на Центъра за антикорупционни изследвания и инициативи към "Трансперънси Интернешънъл - Русия".

Сигналът се разглежда в момента от Главна прокуратура на РФ и Управлението за борба с корупцията към Президенството. Все още няма решение как ще се процедира с ген. Смирнов - дали само ще бъде уволнен или и съден за неправомерни доходи. Всички обаче са категорични, че ако апартаментът се води на името на съпругата той трябва да фигурира в декларацията на Смирнов. По закон всички сделки и придобити имоти или спечелени пари от членове на семейството - родители и деца, се считат за принадлежни на семейството и се декларират. Задължително се посочват и източниците на доходите.

Няма да се правят никакви компромиси, всеки сигнал ще бъде проверяван задълбочено, а провинилите се ще си получат заслуженото, заявява по повод случая със зам.-шефа на тайните служби началникът на Кремълската администрация Сергей Иванов.  

Ген. Смирнов е от 40 години в тайните служби, минал е през различни постове и се счита за лоялен на президента Владимир Путин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 9179 |17.01.2015 Експерти: Пеевски държи службите . 6| 4803 |14.01.2015 Каракачанов за Фрог: Службите ни проспиват нарочно приспани структури на Балканите . 4| 4182 |12.01.2015 Борисов разговаря за „Южен поток” със зам.-шефа на ЕК . 1| 4563 |12.01.2015 ДАНС се провали и със зам.-шефа на митница Свиленград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads