Реклама / Ads
28| 5626 |07.02.2011 НОВИНИ

Замениха мярката на Трактора с "подписка"

.
Алексей Петров
Състав на Софийския градски съд (СГС) на свое заседание днес отмени последната мярка на Алексей Петров "домашен арест" и я замени с "подписка".
 

"Подписката" е мярка за неотклонение, налагана от съдебен орган, при която обвиняемият поема задължение да не напуска местоживеенето си без разрешение на съответния орган.

По време на гледането на мярката за неотклонение на Алексей Петров свидетелката по делото „Октопод" Теменужка Хайлитска разкри пред разследващите, че четирима свидетели по делото са поръчани да бъдат убити. Тя знаела и конкретните цени за поръчението. Т

Единият от сочените като рекетиран от „Октопод"- а Валентин Шотев се засякъл с Антон Петров – Хамстера в хотел в Девин около Коледа, разменили си „любезности" и няколко дни по-късно му откраднали колата. Това обяви прокурорът по делото Светозар Костов.

Повдигнато е обвинение на Алексей Петров за опит за убийство на Георги Цветанов през 1998 година. Бил го с лопата по главата, удрял го в сънната артерия и слънчевия сплит, за да му прехвърли акции на неговото дружество.

Цветанов подавал жалба до Иван Костов през 2002 година, но чак през януари 2011 – а разказал пред разследващите. Той разказал още, че стреляли с въздушна пушка по колата му в Плевен, а няколко човека открито го следили и разпитвали за работата му.

Друг свидетел Свилен Николаев намерил убито кучето си пред входната врата, разказа още прокурорът по делото и добави, че според една от експертизите Алексей Петров имал крещяща нужда от три операции - на бедро,то, кръста и сливиците. Нито една не била направена.

Припомняме, че Алексей Петров, известен с прозвището Трактора, бе арестуван при акцията на МВР "Октопод" на 10 февруари 2010 година, заедно с Марчело Джотолов, Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Антон Петров - Хамстера, Момчил Кръстев, Николай Велков и Димитър Митров – Полицая.

Бившият съветник в ДАНС и "ортаците му" са обвинени в организирана престъпна група с цел изнудване и рекет. Според прокуратурата Петров е оглавлявал и група за финансови престъпления, с Хамстера, адвокат Николай Велков, братята Пламен и Йордан Стоянови и бившата барета Момчил Кръстев.

Соченият за лидер на групата "Октопод" бе пуснат от ареста от Апелативния съд в София на 12 октомври миналата година. Остана под домашен арест до днес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 97| 6196 |03.02.2011 Цветанов: Трактора реално е ръководил ДАНС . 9| 5581 |03.02.2011 Трактора поиска по-лека мярка от "домашен арест" . 19| 5769 |02.02.2011 Трактора рекърдс е по-зле и от “Пайнер” . 45| 6104 |01.02.2011 Станишев отсвири Трактора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads