Реклама / Ads
0| 3447 |06.10.2021 НОВИНИ

Евакуираха екипажа на „Вера Су“. Шефът на „Морска администрация“ поема кораба

.
Източник: стопкадър, bTV
Евакуираха целия екипаж на кораба „Вера Су“. Плавателният съд е блокиран 17 дни край Камен бряг. Към момента морето в района е бурно.
 

„Екипажът на кораба „Вера Су“ няма да бъде задържан. Уверили сме представител на корабособстевника, че няма да бъда задържани, ако няма други обстоятелства. Те ще бъдат настанени на територията на Каварна при добри условия. Утре ще бъдат разпитани пред съдия“, обяви пред bTV окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

 

По думите му обвинение на някой от екипажа на следващ етап може да бъде повдигнато, ако се установи, че има вина за произшествието и след като бъдат събрани доказателства.

 
„Работи се и по това да се установи вина на български институции за инцидента“, добави Бухчев.

 

„Без възможност за освобождаване и разтоварване остава корабът „Вера Су“, след като екипажът му пожела да го напусне. Сега плавателният съд ще бъде поет от български екипаж начело с директора на „Морска администрация“, за да продължи операцията, обяви от своя страна транспортният министър Христо Алексиев.

 

„За нас това е странен акт, защото нищо не налага евакуация. Ситуацията не е променена от преди дни, дори корабът е стабилизиран. Това е един вид диверсия от страна на корабособственика и на екипажа“, подчерта той.

 

Припомняме, че трима души от екипажа още вчера поискаха да бъдат изведени от кораба, но трябваше собственикът на кораба изпрати трима други да заемат местата им.

 

Целият екипаж отказа да слезе, твърдят, че са били и заплашвани от мениджър и се страхуват да не бъдат депортирани в Турция. Той се състои от 9 души. 6 са от турски произход и трима - от азарбейджански.

 

От Международната федерация на транспортните работници потвърдиха пред bTV, че при тях е постъпил сигнал за неизплатени задължения на екипажа, но не могат да коментират неговата достоверност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 19067 |06.10.2021 Ден 17 от сагата „Вера Су“: Пустият му кораб - отвори толкова много пробойни. А така добре си живеехме… . 5| 3706 |04.10.2021 Моряк от „Вера Су“: Заплашват ни! Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем . 3| 3661 |14.07.2021 Три версии за падането на МиГ-29, най-вероятната е грешка на екипажа . 4| 3549 |06.03.2021 Самолет кацна извънредно в София, индиец нападнал екипажа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads