Реклама / Ads
0| 2925 |07.02.2023 НОВИНИ

Започна вторият етап от ремонта на маршрута по линията на трамвай №5 в София

.
Започна вторият етап от ремонта на трамвайното трасе по линиите 4 и 5 в гр. София. От днес влиза в сила реорганизация на движението на трамваите в участъка между ул. ”Тодор Каблешков” и бул. ”Цар Борис III”.
 

От 7-ми февруари ще се работи в обособеното трамвайно трасе, без да се затваря кръстовището с бул."Тодор Каблешков". Това каза зам.-кметът по строителство на Столична община инж. Ангел Джоргов.

 

Във връзка с ремонта от днес - 7-ми февруари, се спира движението на трамваите по бул. "Цар Борис III" в участъка от ул. "Тодор Каблешков" до трамвайно ухо "Княжево" и се въвеждат следните промени: Трамвайна линия № 5 – трамваините мотриси ще се движат по трасето от ухо "Съдебна палата" до ухо „Бъкстон".

Трамвайна линия № 4 – трамвайните мотрити ще се движат по маршрут (в посока бул. „Никола Петков") от кв. "Орландовци" по действащия маршрут до кръстовище ул. "Козлодуй" - бул. "Княгиня Мария Луиза", по бул. "Княгиня Мария Луиза", "Централна ж.п. гара", по бул. "Христо Ботев", бул. "Македония", бул. "Ген. Тотлебен" и по бул. "Цар Борис III" до трамвайно ухо "Бъкстон" двупосочно;

Трамвайна линия № 11 – трамвайните мотриси се ще се движат по скъсен маршрут от кв. "Илиянци" до трамвайно ухо "Овча купел" двупосочно.

Осигурява се временна автобусна линия № 5ТМ – автобусите ще се движат по маршрут от автостанция "Княжево" (крайна станция на автобусна линия № 58) по бул. "Цар Борис III", по бул. "Братя Бъкстон", по ул. "Тодор Каблешков" и наляво по бул. "Цар Борис III" по маршрута до автостанция "Княжево".

 

Автобусите ще спират: на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута;
на временни спирки съгласно приетата временна организация на движение: на новоизградените перони в посока автостанция „Княжево"; на 20 метра от светофара на ул. „Райска градина" в посока бул. „Братя Бъкстон"; на пероните на трамвайната спирка „Ул. Планинец" в посока бул. „Братя Бъкстон".


Първият етап на строителството на трамвайния път от "Съдебна палата" до трамвайно ухо „Бъкстон" по бул."Цар Борис III" е изцяло завършен. През декември миналата година започната работа по следващия етап от обособеното трасе в участъка между бул. „Никола Петков" и ул. „Райска градина", без да се засягат кръстовищата. Към момента са извършени всички демонтажни работи, като се подготвя полагане на релсовия път. Работи се и по изграждане на новата тръбноканална мрежа на уличното осветление. Демонтиран е релсовият път в ухо „Княжево". Целта е да бъде изцяло обновено трамвайното трасе на бул."Цар Борис III" от Съдебната палата до кв. "Княжево".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3342 |29.01.2023 „Локхийд Мартин“ започна производството на българската партида самолети F-16 . 0| 3057 |20.01.2023 Започна изграждането на жп участъка от Петърч до Драгоман . 2| 2860 |18.01.2023 Украински военни започнаха обучение за ”Пейтриът” . 0| 2999 |17.01.2023 Григор започна с победа в Мелбърн

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads