Реклама / Ads
17| 4067 |29.03.2021 НОВИНИ

Заради „черния чаршаф“: ГЕРБ внесе писмо до Светия Синод срещу Дионисий

.
Вчерашният протест пред дома на премиера Бойко Борисов в столичния квартал „Банкя“ разгневи ГЕРБ. Това е и причината, поради която политическата партия внесе писмо в Светия Синод. Пред журналисти председателят на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев определи архимандрит Дионисий като сатанист, който „плаши с методи на мафията“.
 

Припомняме, че вчера пиарката на Борисов Севда Ардаудова се възмути от „черния чаршаф“, както тя го нарече, който архимандрит Дионисий и активисти на „Системата ни убива“ разпънаха пред дома на шефа й. По време на акцията пък Дионисий изписа на „чаршафа“ “Каолиново помни“.

 

„Внесохме декларация в Светия синод по повод безбожното поведение на един български духовник. Този човек започна с ковчези в центъра на София, отслужи опело пред Министерски съвет, продължи с бесилки, за да стигне до черните драперии, които опъна пред дома на един гражданин, в който дом живеят децата и внуците му. Поведение, което, противно на това, за което той се появява, е като действията на мафията от миналия век“, коментира Георг Георгиев и определи действията на Дионисий като сатанистки.

 

„Тези хора, които Дионисий предвожда... какво очаква оттук нататък тази личност? Времената са такива, че не ни пощадяват проблемите, той да навява такива неща“, добави той.

 

Драгомир Младенов от Младежи ГЕРБ пък допълни, че те са получили уверение от главния секретар на Светия Синод Мелнишки епископ Герасим, че на следващото заседание ще се вземе решение за действията, които Българската Православна Църква ще предприеме срещу Дионисий Мишев. Освен това те щели да бъдат оповестени публично, а също така и въпросите, които са зададени към Синода, също ще получат публичен отговор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3602 |27.03.2021 Напрежение: Външно изпрати протестна нота в Скопие заради спряна пратка с български книги . 13| 3769 |27.03.2021 Викат във Външно управляващия посланика на РСМ заради клеветническа кампания . 12| 5395 |26.03.2021 Заради държави като България Европарламентът ще съди ЕК? . 3| 3652 |25.03.2021 Създават Експертен консултативен съвет заради COVID-19 при бременни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads