Реклама / Ads
4| 6131 |26.11.2009 НОВИНИ

Зарязано гадже попари любимата си със сода каустик; пострада и приятелка

.
Благоевград
Лицето на пострадалата абсолвентка по право Христина Колджиева от Гоце Делчев краси билбордовете на ЮЗУ “Неофит Рилски”. Трагедията се разиграла заради отхвърлена любов.
 

Вестник Струма описва днес трагедията, която се разигра вчера в Благоевград.

Рано призори вчера писъци на две студентки пронизаха утрото в центъра на Благоевград, абсолвентката по право Христина Колджиева от Гоце Делчев и приятелката й Мария Коемджиева бяха залети със сода каустик пред входната врата на квартиратата им. Инцидентът станал на ул. “Николай Петрини” около 04,00 часа. Двете студентки се връщали от новооткритата дискотека “Джулиани” в хотел “Ален мак”.

Вчера следите от хвърлената опасна течност ясно се виждаха върху входната врата.

Рано сутринта тръгвах за работа и видях полицаи на улицата, от тях разбрах какво се е случило, не съм чул нищо през нощта, каза разстроеният хазяин, преподавателят в ЮЗУ по математика доц. Методи Аслански. Ето какво обясни той:

Веднага след първите часове в университета отидох в болницата на свиждане. От Мария разбрах, че са били нападнати от непознат мъж на връщане от дискотеката. Христина завърши семестриално с отличие тази година. Тя имаше приятел от Дупница, който й идваше на гости. Не го познавам от близо, тъй като не съм общувал с него. Доколкото разбрах, не се виждали вече, Христина била скъсала с него. Наскоро той влязъл в квартирата и взел студентската й книжка и други документи, за което бе информирана полицията. В квартирата Христина живее заедно със сестра си Милена и техните съгражданки Мария и Маргарита. От една година са при мен на квартира. Изключително скромни и възпитани момичета, по цял ден четат. Родителите им са скромни, обикновени хора.

Доколкото разбрах, бившият приятел снощи посочил момичетата на някакъв мъж в дискотеката, преди да си тръгнат. Пострадалите студентки веднага след като били залети потърсили медицинска помощ в благоевградската болница. По спешност е свикан екип от хирурзи и офталмолози. При лекарските прегледи е установено, че силно са поразени очите им.

Едната от пациентките е с тежко химическо изгаряне, засегнати са роговицата и конюнктивът, съществува реална опасност за зрението й, но е възстановимо със специализирано лечение, обясни вчера завеждащият д-р Л. Попов. Тя е изпратена в София.

Той поясни, че другата пациента е с леко изгаряне, което вече е овладяно и остава за лечение в благоевградската болница, до 2-3 дни зрението й ще бъде напълно стабилизирано.

Според лекарите целта на нападението е била по-тежко пострадалата, приятелката й е била полята случайно.

Ето какво разказа от болничното легло пострадалата М. Коемджиева:

Бяхме с компания на дискотека. Там забелязах мъжа, който преди това заплашваше съквартирантката ми, посочи ни на негов приятел. Пред входната врата на квартирата се обърнахме на повикване и в този момент усетих как ни залива течност. Инстинктивно вдигнах ръката да предпазя лицето си.

Според медиците двете момичета са залети със сода каустик, която е по-опасна и от киселина, тъй като поразява в дълбочина. Предстои уточняване точно каква течност е използвал нападателят. (вестник Струма)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4627 |02.10.2009 Подсъдим припада пред Темида, гаджето му изчезнало . 1| 5879 |30.09.2009 15-годишен се погуби в катастрофа, уби гаджето си . 0| 4784 |01.09.2009 Любимата на българите SkyEurope отменя всички полети . 32| 7745 |22.03.2009 „Под игото" - любимата книга на българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads