Реклама / Ads
2| 3082 |18.10.2022 НОВИНИ

Зарков: Бездействие на Народното събрание ще направи мандата на ВСС неограничен

.
Главният прокурор би трябвало да е най-обран в своите приказки, но не е така. Това замерване между институции за това кой е виновен, не знам на кого върши работа. Засега не изглежда въобще реалистично този състав на Висшия съдебен съвет за потърси отговорност от Иван Гешев. Бездействието на парламента прави мандата на ВСС неограничен.
 

Това заяви пред Българското национално радио служебният правосъден министър Крум Зарков. 

 

Относно антикорупционния закон министър Зарков коментира, че сме се ангажирали да създадем независима агенция за корупцията по високите етажи на властта, която да има разследващи функции.

 

"По отношение на конфликта на интереси - за да бъде ефективна и работеща, тази комисия трябва да се занимава само с едно нещо – обратното на това, което беше КПКОНПИ, събрала много различни процедури, много различни задачи на едно място. Крайно време е да поставим въпроса там, където е - корупцията по високите етажи на властта и наказателното й преследване. Защото основната критика, която получаваме, е – няма осъдени”, посоми той. 

 

Според него у нас има различни видове популизъм, но напоследък се е появило понятието “наказателно-правен популизъм”.

 

Той увери, че правосъдното министерство е подготвило всички проектозакони по Плана за възстановяване и устойчивост. 

 

"ПВУ не е само наименование на законите, а ангажимент за дълбоки реформи, с тирета вътре, които трябва да бъдат изпълнени. Този план е такъв, какъвто е. Депутатите ще се наложи да държат сметка за това, с което вече сме се ангажирали, за да не се окаже, че определен закон, чието заглавие отговаря на Плана, съдържанието му се разминава, което ще бъде пречка – няма да може да започне усвояването по прословутия втори транш”, посочи Зарков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3488 |17.10.2022 Министър Зарков: Главен прокурор не трябва да се избира от парламента . 4| 3620 |16.10.2022 Никола Минчев е предложението на ”Продължаваме промяната” за председател на Народното събрание . 8| 3811 |11.10.2022 ГЕРБ издига Росен Желязков за председател на Народното събрание . 0| 3006 |04.10.2022 Крум Зарков: Тъжно ми е като гледам резултатите на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads