Реклама / Ads
36| 12920 |12.12.2023 ГЛАСЪТ

Те не защитават МОЧА, а партията си и властта, за да живеят щастливо децата им на Запад

.
Сбогом...
Защитниците на паметника на съветската армия – бесепари, леви, от „Възраждане“ и пр. опровергават дори собствената си логика: Бият се за миналото, а не за бъдещето. Всички революции по света, колкото и спорни да са, целят налагането на нещо ново. Било парламентарно управление (Англия, Франция), диктатура на пролетариата (Русия, Германия), отмяна на робството (САЩ), национално освобождение, сваляне на диктаторски режими (цветните революции). Същото се отнася и за т.нар. културна, сексуална, информационна, технологична, информационна и пр. революции.
 

Учението на Дарвин също е наричано революция, защото поставя човека в равна роля спрямо останалите същества в заобикалящия ни свят.

Кратко казано, революция означава промяна, внезапен поврат, новост.

 

Депутатът Георги Свиленски получил нараняване по време на физическо противопоставяне между защитници на ПСА-МОЧА и областни служители, които си изпълнявали задълженията по демонтиране на фигурите. И е произведен в герой, жертва на силите на мрака, може би...

 

Веднага лидерът на БСП Корнелия Нинова произнесла патетични слова, сякаш се водят сражения за Бастилията или Зимния дворец в Петроград. Нищо подобно.

 

Вместо за бъдещето, едни хора са готови да се бият за завръщане в миналото, за реставрация на нещо, което историята вече е отрекла.






Никой и по никакъв повод не е отричал ролята на Съветския съюз за победата над нацизма и  Хитлер. Заедно с останалите държави, воювали от 1939 до 9 май 1945 година срещу хитлеризма. Сред тях са Полша, Белгия, Норвегия, Франция, Великобритания, Югославия, Гърция, САЩ, Канада, Австралия и др. Но руснаците били дали най-много жертви. Не е вярно. 8 милиона от 23-е милиона съветски граждани, загинали във Втората световна война са украинци. Милиони са също от Азърбайджан, Беларус, Узбекистан, Казахстан, Армения, Грузия и др. в състава на СССР по онова време.

 

Двойно повече обаче са изгубили живота си в сталинските лагери. Според Александър Солженицин са над 60 милиона, но руски учени и историци сочат цифрата от около 40 милиона. Няма точна статистика и до днес. Такава била цената, за да се задържи диктатурата на пролетариата и социалистическия обществен строй. ПСА символизира точно тези времена и този строй.

 

Народите са дали своя дял и жертви във войната с Хитлер. Процентно на глава от населението Полша и Югославия са дали повече жертви от СССР в сблъсъка с хитлеровите пълчища. Но не претендират за „златен медал“ и непрекъснато говорене за преживяното от света. Нито евреите заради Холокоста. Пазят спомена за онези кървави времена, почитат жертвите и вървят напред.

 

Няколко нови поколения строят бъдещето и преодолявайки всякакви трудности, се стремят да живеят добре, както и да осигурят на своите деца още по-добър живот.

 

В България съществува странен феномен: Корнелия Нинова брани Русия и властта в Кремъл, но синът й завършва американски престижен университет и работи в американска банка. Ваня Григорова, заклет защитник на съветския паметник е изпратила своя син да учи архитектура в Италия. И в Русия имало добри университети, но в Италия било по-добре.






Иван Таков, лидер на столичните социалисти и внук на члена на Политбюро на ЦК на БКП Пеко Таков завършва McGill University, Монреал, Канада.

Слави Василев, горещият защитник на ПСА и на президента Радев е завършил Бостънския университет в САЩ, а не институт в Челябинск, например.

 

Всички те са готови да се бият за миналото с етикет на Сталин, а не за бъдещето на европейска, модерна България. Да, проблеми има в днешно време и не са малко, но предизвикателството да вървим напред, да падаме, да ставаме и да бъдем все по-силни и успешни, е без алтернатива.

 

Моето поколение се опита да направи нещо в тази посока, но или не знаехме точно как или не ни достигна смелост. Бяхме и наивни - повечето от нас.

 

Паметника са съветската армия е лицемерие, защото е творение на пропагандата във времена, които днес самите социалисти и леви са отрекли. Вълко Червенков и Васил Коларов – взелите решението за ПСА са в черния списък на самата БКП… Истински вярващите в идеалите на комунизма са били жестоко подведени, защото социализмът не се оказа онзи справедлив строй, за който са дали силите, а някои и живота си, а нещо неясно, което в един момент се самосрина под тежестта на собствената си непригодност.






Не връщайте внуците и децата си в онова минало. От учебници, книги и филми ще научат какво е било. Ако им е ценно, ще го запомнят, ако пък не – ще подминат и ще продължат в своята посока.

 

Светът се е развивал по този начин от хилядолетия и така ще бъде и занапред, въпреки фалшивите вопли по нещо вехто с дъх на нафталин… Червеноармейците и техните привърженици у нас не ви интересуват. Ценни са ви "левите" гласове, чрез които сте в политиката и се борите единствено за партийна кариера и власт. Част от вас са и зависими от Кремъл. Това е реалността. Няма значение дали ви харесва и дали ще я признаете.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 13672 |11.12.2023 Решението за „Костя Копейкин“: Медийно игнориран, чипиран или оставен на самоунищожение? . 39| 14581 |10.12.2023 Махмурлук: Има дни, в които човек не трябва да се показва и да празнува руска победа . 11| 9545 |09.12.2023 Не, недей да ми припомняш, не, недей да ме досокваш... Рашидов разлюби Борисов . 79| 10609 |07.12.2023 Има ли поне едно нещо в България, което да е наред? Поне едно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads