Реклама / Ads
21| 6257 |17.09.2013 НОВИНИ

Затварят хотела на ексдепутат заради жалба от рускиня

.
Хотел "Лунна Пътека" , Свети Влас
Ексдепутатът Стефан Личев ще бъде глобен за присвояването на плажна ивица пред неговата „Лунна пътека”.
 
Бизнесменът, изкарал два мандата в парламента и бивш шеф на ямболската организация на СДС, заградил парче от плажа в курорта Свети Влас, за лично ползване на посетителите на хотела му „Лунна пътека”. Той ще бъде санкциониран от Комисията за защита на потребителите.

Политикът не се посвенил да сложи табела „Частен плаж" върху пясъка в разгара на лятото. Своеволието вбесило руски собственици на апартаменти в съседство. За тази проява на беззаконие по родното Черноморие сигнализирала рускинята Евгения Потажевич, която живее в съседната сграда „Арена", пише flagman.bg. Тя е подала и жалбата до Комисията за защита на потребителите.

Оказва се, че фирмата на Личев има и други значителни нарушения. През лятото на фасадата на хотела поставя транспарант с надпис - 5 звезден хотел "Лунна пътека". На самата рецепция обаче табела с категоризация липсва, както и в лоби бара, и в ресторанта на хотела.

След направена справка в Регистъра на категоризираните обекти от министъра на икономиката, министъра на културата и председателя на Държавната агенция по туризъм, не фигурира "Лунна пътека" по българското Черноморие.

На рецепцията също така не са обявени цените на нощувките и на другите предлагани от търговското дружество. Всички нарушения изложени в жалбата на възмутената рускиня са констатирани при проверката от инспекторите на КЗП. Те вече са съставили актове, предстои да бъде издадена Заповед за временно затваряне на хотела и заведенията.

Бизнесменът Стефан Личев е бил два мандата депутат. Шеф е бил на ямболската организация на СДС. През 2006 година става председател на Земеделския народен съюз. Той е един от основателите на Първановото АБВ. Още през 2011 година се споменава за сигнал за незаконното строителство в Свети Влас от фирмата на Стефан Личев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 8239 |27.05.2013 Ексдепутати от ГЕРБ: Ширеха се рекет и контрабанда . 106| 5759 |09.04.2013 Ексдепутат от ГЕРБ завери показания за престъпления на кабинета "Борисов" . 22| 5645 |23.03.2013 ГЕРБ наказва ексдепутатите, регистрирали се като безработни . 15| 5600 |22.03.2013 Ексдепутати: Народните представители не са богаташи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads