Реклама / Ads
14| 3327 |05.01.2021 НОВИНИ

Здравният министър: Цялата държава се готви да проведе изборите на 28 март

.
Източник: БГНЕС
Ще се намери начин и карантинираните хора да упражнят правото си на глас. Всичко е въпрос на организация и би могло парламентарните избори да се проведат на 28 март - най-ранната възможна дата за вота, която все още не е категорична.
 

"С тази среща давате ясен знак, че интересите на българските граждани са над всичко и опита да се прави политика в тази световна криза са нелепи. Ситуацията изисква от всички нас да действаме отговорно и да преведем народа през това, което се случва, успешно. Повече от два месеца всички ние работим с хоризонта, който очертахте неофициално - 28 март. Цялата държава и здравните власти се готвим да проведем изборите на тази дата", посочи здравният министър проф. Костадин Ангелов в отговор на въпросите на президента.

 

Това стана ясно по време на срещата между държавния глава Румен Радев и здравните власти.

 

Към момента се изработват протоколи за провеждане на изборите в пандемична ситуация като няколко важни въпроса трябва да бъдат решени - как гласуват безопасно българските граждани, как се гарантират правата на поставените под карантина и как ще се гарантира безопасността на служителите, ангажирани с провеждането на изборите.

 

"Почерпили сме опита на държавите, в които до този момент са провеждани избори, като сме пречупили всеки един опит през националния бит и потребности на народа, защото всички сме свидетели, че нито един опит на държавите по света не е универсален и не може да се приложи на сто процента на наша територия. Всяко едно действие, което сме предприели, е ръководено от интересите на всеки отделен гражданин, защото като че ли за последните 30 години почти всички политици говорят за интересите на народа, за интересите на страната, но тази коронакриза в целия свят пренареди приоритетите ни. Според мен първият трябва да е отделният български гражданин и решаването на неговите интереси", посочи здравният министър.

 

Главният държавен здравен инспектор очерта няколко мерки, които задължително ще бъдат предприети. Те не са различават съществено от тези, които са били предприети при старта на учебната година - задължително носене на предпазни средства, дезинфекция и избягване струпването на хора.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7812 |05.01.2021 Здравният министър обвини политици в престъпление, ”заигравали” са се с ваксината . 43| 4428 |03.01.2021 Здравният министър: Масова имунизация срещу COVID-19 - до края на месец май . 11| 3409 |29.12.2020 Здравният министър обясни защо бусове за кренвирши доставиха ваксините на Pfizer . 10| 3430 |28.12.2020 Ваксинират лекарите от цялата страна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads