Реклама / Ads
9| 3011 |18.02.2021 НОВИНИ

Здравният министър: Вървим по тънък лед, но държим пандемията на каишка

.
Източник: БГНЕС
Опитваме се да държим пандемията на каишка, като отпускаме мерките на 14-дни. През това време ние анализираме всички числа. Не можем да бъдем затворени изцяло още месеци наред, хората имат освен физическо и психическо здраве. Ние трябва да намерим този крехък баланс. Знаем, че вървим по тънък лед.
 

Това стана ясно от думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на здравните власти. Според него ситуацията с коронавируса у нас засега оставала спокойна. По думите му това дава възможност да се пристъпи към разхлабването на мерките по начин, по който „да не изпуснем ситуацията“

 

Той увери, че има увеличение на числата, но няма натиск върху лечебните заведения.

 

На редовния брифинг на НОЩ отново бе засегната темата за предпазливостта на българите към ваксините. Ангелов не пропусна да критика към онези специалисти, които говорят неща в разрез с медицината.

 

"Ако ние продължаваме да отстъпваме на медицинското, на клетвата, която сме положи, то не ни чакат добри дни", заяви министърът.

 

Националният ваксинационен щаб пък предлага да се премине вече към четвърта фаза на имунизиране срещу COVID-19, и именно възрастните хора и тези с хронични заболявания. По думите на председателя на щаба проф. Красимир Гигов на ден се извършват около 5 хиляди ваксинации.

 

От своя страна изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарства Богдан Кирилов съобщи, че утре ще пристигнат 57 600 дози от Оксфордската ваксина, а до края на месеца очакваме общо 240 000 дози от ваксините.

 

„Вече има и предварителни очаквания за количествата ваксини, които ще пристигнат в България през март. Страната ни очаква над 500 000 дози, което ще позволи да бъде ускорен процесът на ваксиниране“, каза още той.

 

По отношение на руската компания „Спутник V“, Кирилов каза, че продължават консултациите между Европейската агенция за лекарствата и фирмата, която се е ангажирала с нейното представяне през европейските власти. По-конкретна информация се очаква през следващите седмици.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 4021 |27.01.2021 Здравният министър: Не разбирам логиката на този протест. Прилича на уличен бой . 29| 4612 |25.01.2021 Задава се разхлабване на мерките. Здравният министър се среща с представители на заведенията . 14| 3256 |22.01.2021 Енергийният министър: Няма авария в АЕЦ ”Козлодуй” . 8| 4744 |21.01.2021 Здравният министър отговори дали ще глоби Борисов: Ако има сигнали, ще бъде глобен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads