Реклама / Ads
0| 3618 |20.05.2022 НОВИНИ

Ден 86 от войната: Зеленски твърди, че Донбас е напълно разрушен. САЩ с нова пратка за Украйна за 100 млн. долара

.
Володимир Зеленски Източник: Фейсбук
Руските сили напълно са разрушили източния регион Донбас. Това заяви в обръщение украинският президент Володимир Зеленски, който обвини Москва в безсмислени бомбардировки. В 86-я ден на войната президентът на Украйна изрази увереност, че руските военни действия ще бъдат предмет на съдебен процес за геноцид.
 

Откакто се изтеглиха от районите край Киев, руските сили се опитват да завладеят допълнителна територия в Донбас, състоящ се от сепаратистките региони Донецк и Луганск. Има постоянни удари в региона на Одеса, по градове в Централна Украйна, каза още Зеленски. Русия е засилила офанзивата си в Донецк, съобщиха и от генералния щаб на украинските въоръжени сили, като обвиниха Москва в поредните убийства на цивилни.

 

По думите на Зеленски Москва се опитва да упражни още по-голям натиск и определи ситуацията в Донбас като „истински ад“.

 

Същевременно, заместник-командирът на полка „Азов" Святослав Паламар разпространи 18-секундно видеообръщение. В него той съобщава, че заедно с други командири на украинските сили в „Азовстал“ все още се намират на територията на обсадения металургичен комбинат в Мариупол.

 

Съединените щати обявиха, че ще предоставят на Киев нова пратка военно оборудване за 100 милиона долара, предаде БНР. Преди това Сенатът одобри финансова помощ за Украйна на стойност 40 милиарда долара - за оръжейна, икономическа и хуманитарна помощ за Украйна. Президентът Володимир Зеленски благодари на Вашингтон за гласуваната финансова помощ за страната му и определи средствата като подкрепа за демокрацията в целия регион.

 

Междувременно страните от Г-7 се договориха да предоставят над 18 милиарда долара помощ за Украйна, се посочва в проект на комюнике от срещата на 7-те най-развити икономики в света.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3365 |19.05.2022 Джонсън и Зеленски обсъдиха военната подкрепа и продоволствената сигурност . 0| 3320 |19.05.2022 От комик до лидер на нацията: Житейската история на Зеленски, разказана в нов комикс . 0| 3289 |19.05.2022 Украинец твърди, че бил погребан жив от руски военни . 0| 3053 |19.05.2022 Буш сгафи жестоко: Осъди „бруталната инвазия в Ирак“, вместо в Украйна. Нарече Зеленски „готино момче“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads