Реклама / Ads
11| 4014 |23.10.2023 НОВИНИ

Зеленски категоричен: Украйна ще устои и ще изтласка руското зло от своята територия

.
Украинският държавен глава Володимир Зеленски Източник: БГНЕС
Украинският държавен глава Володимир Зеленски заяви в свое видеообръщение, че Украйна няма да се пречупи, ще устои и ще изтласка руското зло от своята територия, съобщи Укринформ.
 

В своето обръщение Зеленски освен това наблегна на руското нападение срещу депото на "Нова поща" близо до Харков. По думите му спасителната операция е била финализирана и всички ранени са получили съответната помощ. Те са общо 17, а шестима души са загубили живота си. Зеленски поднесе съболезнования на семействата и близките на жертвите.

 

Украинският лидер бе категоричен, че страната му несъмнено ще отговори на Русия за всяка проява на нейния терор, включително за тази атака. Той изтъкна, че "терористите няма да пречупят украинската воля да браним и да защитаваме собствената си страна и собствената си независимост с всички налични средства".

 

Зеленски подчерта, че Украйна се нуждае от резултати всеки ден – да се удържат руски атаки, да се премахват окупатори и да се осъществява прогрес. Той отбеляза също така, че това заздравява украинската държава, мотивира света да й помага и доказва, че руският терор не работи.

 

Държавният глава също така спомена и благодари на военни и подразделения, отличили се в бойните действия през последната седмица.

 

В края на обръщението си Зеленски посочи, че е разговарял с емира на Катар и му е благодарил, наред с други неща, за готовността му да участва в следващата среща за украинската формула за мир, както и за непоколебимата му подкрепа за украинската териториална цялост и суверенитет. По думите му двамата също така са обсъдили посредничеството от страна на Катар за освобождаването на депортирани и пленени украинци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3999 |22.10.2023 Постоянният представител на САЩ в НАТО: Не се обръща гръб на Украйна заради Израел . 4| 3993 |22.10.2023 Нова руска офанзива в Източна Украйна, най-малко трима цивилни са убити . 19| 4972 |21.10.2023 Украйна взима позиции на силно защитения източен бряг на Днепър. Защо това е важно? . 17| 4221 |21.10.2023 Британски анализатор: Русия не постига почти никакъв напредък в Украйна. Тя не може да влезе във война с НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads