Реклама / Ads
7| 3360 |08.02.2023 НОВИНИ

Зеленски в Лондон: ”Имаме свобода, дайте ни крила”

.
Източник: Twitter
”Русия ще загуби”, заяви уверено украинският президент Володомир Зеленски пред британските депутати в Уестминистър. Той настоя за доставка на западни изтребители: ”Имаме свобода, дайте ни крила, за да я защитим.”
 

"Русия ще загуби", заяви уверено Володомир Зеленски по време на обръщението си към британските депутати в Уестминстър. "След като спечелим заедно, всеки агресор ще знае какво го очаква, ако нападне международния ред", каза още Зеленски.

Украинският президент посети Лондон днес. Това е едва второто му пътуване в чужбина от началото на руската агресивна война срещу Украйна. В края на 2022 година той пътува до САЩ.

 

 

 

"Имаме свобода, дайте ни крила, за да я защитим".

 

Зеленски благодари на Великобритания, че подкрепя Киев от първия ден на войната. Той лично се обърна към настоящия министър-председател Риши Сунак и неговия предшественик Борис Джонсън. "Борис, ти обедини останалите, когато изглежда напълно невъзможно. Благодаря ти." Зеленски благодари на Сунак за решението да предоставят танкове "Челинджър" на Украйна.

 

Зеленски подчерта, че очаква скоро Украйна да получи и западни изтребители. Той подари каска на украински пилот на председателя на британската Камара на общините Линдзи Хойл. "Във Великобритания кралят е пилот от военновъздушните сили, а днес в Украйна всеки пилот от военновъздушните сили е крал", казва украинският президент.

 

Пилотът, на когото каската е принадлежала, е "един от най-успешните асове и е един от нашите крале", допълни той. Надписът на нея гласи: "Имаме свобода, дайте ни крила, за да я защитим".

 

"Бог да пази краля" и "Слава на Украйна"

 

По-късно днес Зеленски ще се срещне с британския крал Чарлз Трети.

"Тръгвам си от парламента днес, като предварително благодаря на всички вас за мощните английски самолети", каза Зеленски в края на речта си, която произнесе на английски език. Той завършва с думите "Бог да пази краля" и "Слава на Украйна".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3526 |08.02.2023 Зеленски с изненадваща визита във Великобритания . 6| 3151 |06.02.2023 Зеленски: Украйна е готова да помогне на Турция след земетресенията . 0| 3321 |06.02.2023 Зеленски: Ожесточени боеве в Донецк, Русия иска да повтори февруари 2022 г. . 16| 3835 |05.02.2023 Пред израелски премиер Путин обещал да не убива Зеленски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads