Реклама / Ads
0| 3185 |23.05.2022 НОВИНИ

Зеленски призова за „максимални“ санкции срещу Русия в обръщението си в Давос

.
Източник: Twitter
Украинският президент Володомир Зеленски говори дистанционно пред Световния икономически форум, обяснявайки на бизнес лидерите какво още трябва да се направи, за да подкрепи страната си по време на войната с Русия.
 

Ето за какво призова той:

 

По-строги санкции срещу Русия

 

Ключова тема на речта на Зеленски беше желанието му страните да отидат по-далеч в икономическото осакатяване на Русия. Той каза, че не вярва, че в момента има „максимални" мерки, но „трябва да има"


Основните санкции, които той каза, че иска да види, са: пълно ембарго върху руския петрол, всички руски банки забранени от глобалните системи и бъде изоставена цялата търговия с Русия

 

Още оръжия

 

Както при много от неговите видео речи, президентът Зеленски призова за повече артилерия, заявявайки, че Украйна се нуждае от „всички оръжия, които искаме, а не само предоставените“.


Той добави, че десетки хиляди животи биха били спасени, ако Киев беше получил „100% от нашите нужди наведнъж още през февруари", когато започна войната.


Споразумение за гарантиране на „грубата сила“ няма да управлява света

Посочвайки темата на WEF за тази година - историята в повратна точка - Зеленски заяви, че това е жизненоважен момент за присъстващите да решат дали "грубата сила ще управлява света"


Бизнесът да напусне Русия и да инвестира в Украйна

 

Зеленски каза, че е жизненоважно всеки бизнес, който все още е в Русия, да преустанови дейността си незабавно и настоя, че вместо това трябва да вложат парите си за възстановяване на Украйна


Той каза, че това е жизненоважно за всяка компания, която иска да е сигурна, че не е финансирала несъзнателно „кръвните интереси" на Русия

 

Президентът Зеленски завърши обръщението си, като цитира бившия държавен секретар на САЩ Джордж Маршал, чиято европейска програма за възстановяване помогна за възстановяването на Западна Европа след опустошението от Втората световна война.

 

Той казва, че известните думи на Маршал - че неговият план за възстановяване не се противопоставя на никоя държава или идеология, но се противопоставя на „глада, бедността, отчаянието и хаоса" - все още са „актуални и днес".

 

„Моите предложения са еднакви“, казва той, обявявайки намерението си да освободи не само Украйна, но и всяка страна, която е подложена на атака от тези четири аспекта: глад, бедност, отчаяние и хаос.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3757 |23.05.2022 Париж попари надеждите на Зеленски: Украйна ще влезе в ЕС след 15-20 години . 0| 3599 |23.05.2022 Донбас и Николаев са под обстрел. Зеленски се готви за максимална дипломатическа активност тази седмица . 0| 3057 |22.05.2022 Съветник на Зеленски: Правенето на отстъпки ще се обърне срещу Украйна . 0| 3328 |21.05.2022 Зеленски: Русия да плати за всеки разрушен дом, училище и болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads