Реклама / Ads
34| 5344 |24.12.2022 НОВИНИ

Зеленски пусна ужасяващи снимки от поредното руско нападение над Херсон /18+/

.
Терорът продължава в Украйна Източник: Фейсбук, Зеленски
Херсон. Сутринта, в събота, в навечерието на Коледа, в централната част на града. Това не са военни съоръжения. Това не е война по определени правила. Това е терор, това е убийство за сплашване и удоволствие. Светът трябва да види и разбере срещу какво абсолютно зло се борим.
 

Това написа във Фейсбук Володимир Зеленски. Текстът е придружен с ужасяващи снимки. "Социалните мрежи най-вероятно ще маркират тези снимки като "чувствително съдържание". Но това не е чувствително съдържание – това е реалният живот на Украйна и украинците", допълва още украинският президент. При обстрел срещу града бяха убити най-малко петима души, а около двадесет бяха ранени 

 

През изтеклото денонощие войските на Русия обстреляха с танкове, миномети, реактивна и цевна артилерия районите около 25 селища по Бахмутското направление. Това съобщи във Фейсбук генералният щаб на украинските въоръжени сили, предаде Укринформ.

 

През последните 24 часа руските сили нанесоха 3 ракетни и 10 авиационни удара по украински обекти, по-специално по гражданската инфраструктура в Донецка област. Извършени бяха 62 обстрела с реактивни системи за залпов огън, при което пострадаха граждански обекти в град Херсон, има и жертви сред мирното население.

Украински подразделения отразиха атаки на Русия в района на Андреевка в Луганска област и край редица селища в Донецка област, се казва в съобщението.

За денонощие украинската авиация нанесе 13 удара по руски позиции, включително по зенитно-ракетен комплекс, и свали 9 дрона на руските сили от различни типове, посочва генералният щаб, цитиран от УНИАН.

 

Войските на Киев поразиха с ракети и снаряди два командни пункта, два оръжейни склада и 11 района, в които са концентрирани бойци на врага, добавя щабът.

От вчера насам войските на Украйна 74 пъти обстреляха територията на Донецката народна република (ДНР) и трима цивилни пострадаха, предаде ТАСС от проруското сепаратистко формирование, официално анексирано от Москва през септември. 

Агенцията се позовава на представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация на въпросите, свързани с военните престъпления на Украйна. Повредени са 32 сгради и 2 обекта от гражданската инфраструктура, добавил центърът, цитиран от БТА.

 

През изминалото денонощие силите на т. нар. Луганска народна република – ЛНР, друго анексирано от Русия сепаратистко формирование, са ликвидирали близо 70 украински бойци, заявиха в Телеграм военните власти на региона.

Според тях войските на ЛНР са унищожили 2 украински танка, 4 бронетранспортьора, 1 артилерийска установка, 1 дрон и 17 специални коли.

 

Днес украинската армия обстреля две селища в ЛНР с американска реактивна система за залпов огън "Хаймарс", заяви междувременно представителството на ЛНР в Съвместния център за контрол и координация на въпросите, свързани с военните престъпления на Украйна.

 

Недостигът на боеприпаси – крилати ракети и артилерийски снаряди, най-вероятно е ключовият възпиращ фактор за нападателни операции и масирани удари по Украйна от страна на Русия. Това написа в Туитър разузнаването на Великобритания, информира УНИАН.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3430 |24.12.2022 Володимир Зеленски предупреди за възможни руски атаки през следващите дни . 1| 3154 |24.12.2022 Зеленски смени украинския посланик у нас . 11| 4159 |23.12.2022 Зеленски: 143 страни по света - повече, от когато и да е било - подкрепиха нашата териториална цялост . 4| 2916 |22.12.2022 Зеленски ще се срещне с Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен на 3-ти февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads