Реклама / Ads
32| 3334 |20.01.2023 НОВИНИ

Зеленски: Русия нищо няма да постигне в Украйна

.
Източник: личен архив
Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки за доставките на танкове за Украйна, заяви, че вярва, че силата на германското ръководство ще остане непроменена.
 

"Сега основната задача на нашата държава, на всички нас и на нашите партньори е да укрепваме всеки ден усещането на терористите, че няма да могат да постигнат нищо в Украйна. Без значение колко време отделят за войната.

 

Без значение колко усилия полагат и колко свои хора хвърлят на бойното поле господарите от Кремъл", каза президентът във вечерно видеообръщение.

 

Зеленски подчерта, че изпълнението на тази задача се състои от различни елементи - както отбранителни, така и политически - но един от най-важните елементи са съвременните западни танкове, за чието доставяне Украйна преговаря с партньори, пише news.bg.

 

"Благодаря на всички, които вече са взели съответните решения. Благодаря на г-н Шарл Мишел, председател на Европейския съвет, който днес беше в Киев и който много ясно настоява Европа да вземе решение относно резервоарите.

 

А съответната коалиция от партньори всъщност вече е сформирана и сега очакваме решение от почти една европейска столица, което ще задейства подготвените вериги за сътрудничество в областта на танковете. Вярвам, че силата на германското ръководство ще остане непроменена", каза той.

 

Държавният глава припомни, че днес е станало известно за няколко мощни решения на партньорите в укрепването на украинската отбрана, на първо място в подсилването на артилерията.

 

"Благодаря на Естония за следващия и най-голям пакет от военна помощ от тази страна. За гаубици и боеприпаси. Благодаря на Швеция за новия военен пакет. За NLAW, стрелци и BMP. Благодаря на Дания, че реши да избере "Цезар" за нашите войници... Благодаря на Литва за новия военен пакет. За противовъздушни оръдия, боеприпаси и хеликоптери", каза той.

 

Зеленски заяви, че Украйна се подготвя за следващата среща на украинската отбранителна контактна група "Рамщайн", която ще се проведе на 20 януари.

"Очакваме решителни решения. Очакваме силен пакет от военна подкрепа от страна на Съединените щати", добави президентът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3369 |19.01.2023 Хавиер Блас: Европа побеждава Русия в газовата война . 8| 3257 |19.01.2023 Русия още не е казала защо търси Христо Грозев . 16| 3574 |19.01.2023 Външният министър: Статията в "Die Welt" е без значение за отношенията ни с Русия, но сме обект и на военни действия . 23| 5702 |19.01.2023 Адмирал Роб Бауер , шеф на ВК на НАТО: Русия няма да се откаже от целите си, дори да загуби войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads