Реклама / Ads
8| 5260 |16.06.2021 НОВИНИ

Златната предизборна програма на ГЕРБ със съавтор Горанов остава същата

.
Владислав Горанов Източник: БГНЕС
Министърът, освободен заради връзки с Пеевски - Владислав Горанов се върна на бял кон в ГЕРБ. В разгара на миналата предизборна кампания присъстваше на редица важни срещи като изявен финансист, а сега стана ясно, че е купил офис имоти за 750 хил. лева. И сега се появи пореден повод името му да бъде споменато. Отново.
 

Горанов е един от авторите на предизборната програма на ГЕРБ, с която Борисовата формация се опитваше да спечели доверието на избирателите си. Оказва се, че партията ще използва същата предизборна програма. Явно ГЕРБ вярват, че тя е достатъчно добра.

 

Уви, на изминалите избори Борисовата партия отчете сериозен отлив на избиратели, въпреки че празнуваше резултата като “пирова победа”. Сега всички социологически агенции показват още по-голяма ерозия на доверието, като отливът на гласове е около 2%. Някои социолози вече прогнозират, че ГЕРБ ще станат втори на изборите през юли. 

Промяна в програмата на партията обаче нямало да има, стана ясно от среща на ГЕРБ с КНСБ и работодателски организации. Акценти остават въвеждането на еврото от средата на 2023 г., минимална работна заплата 1000 лв. в края на мандата (2025 г.) и средна от 2000 лв., както и запазване на данъчния модел.

 

На срещата присъстваха едни от най-големите остриета на Борисовата партия - Деница Сачева, проф. Костадин Ангелов, Томислав Дончев, Лъчезар Борисов. Горанов обаче отсъстваше, по всяка вероятност заради репутационните щети, които и без това носи със себе си. 

 

Обяснение защо бившият финансов министър продължава да е част от антуража на ГЕРБ няма и до днес. ФрогНюз припомня, че в разгара на летните протести миналата година Горанов бе освободен заради “връзки с Пеевски”. По същата причина си тръгна и шефът на МВР Младен Маринов, който на миналите избори през април бе водач на листа и стана депутат в 45-тото Народно събрание. 

 

Дончев добави, че една от най-важните теми в следващите години за ГЕРБ ще бъде "превръщането на България в най-добро място за бизнес в Европа". Според Лъчезар Борисов това може да се случи чрез бързи и евтини електронни услуги, които да ускорят процеса на инвестиране в България.

 

Това обаче на практика би се случило срещу гаранции за ефективно работещи институции. Сиреч такива, които биха борели корупцията. Тя спира инвеститорите. Не цената на електронните услуги. Инвеститорите бягат, заради позицията на страната ни в класации като “Трансперънси интернешънъл”. Сега ще бягат и заради санкциите по закона “Магнитски”. Те бяха знак за бизнеса, че у нас всичко е овладяно. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5142 |11.06.2021 На старта на деня: Продължава визитата на Кьовеши, издирват „черната кутия“, започва предизборната кампания, Европа става футбол . 2| 3010 |04.06.2021 Започва проверка в Оперативна програма ”Региони в растеж” . 8| 3476 |02.06.2021 Кошлуков отговори на Минеков: Няма прекъсване на програмата на БНТ . 3| 3287 |26.05.2021 Стефан Бурджев, БСП: Вървим обединени и със силна програма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads