Реклама / Ads
17| 26793 |20.04.2023 АКТУАЛНО

”30 мутри” изгонили стопаните на хижа ”Христо Смирненски”

.
Българския туристически съюз с помощта на “30 мутри” е изгонил досегашните стопани на хижа “Христо Смирненски”, съобщиха доскорошните домакини във Facebook. От БТС отричат обвиненията и посочват, че стопаните на хижата са отказали да изпълняват задълженията си.
 

“Семейството ни стопанисва хижата от 18 години. Когато е стъпило там тя е била изоставена и полуразрушена. Нямало е покрив, прозорци, врати, вътре са живеели стопански животни. За да се доведе до вид ,в който да бъде използвана, е направена огромна инвестиция. В годините са достроявани бунгала, барбекю, изграждани са стаи, изградено е отопление, поставени са слънчеви батерии и още много, много неща. Там е и труда и усилията на едно цяло семейство почти 18 години. Хижата е отдадена за стопанисване на ТД Юндола 1919 и то сключва два поредни 10 годишни договора с нас - единия валиден до 2027 година”, разказват доскорошните домакини на хижата в източната част на Рила.

 

Отношението на Българския туристически съюз обаче се променило, след като ръководството било сменено и, по думите на доскорошните домакини на хижата, започнал натиск и демонстрация на сила и влияние. 


"Абсолютно в прав текст са ни заявявали, че обекта е твърде апетитен, за да е наш!", разказват хижарите. 


Натискът се засилил допълнително в края на миналата година. В края на месец март е залепена и бележка с която се нарежда на семейството да се изнесе от хижата до 8 април. 


"Бележка, не съдебно решение!", разказват потърпевшите. 


Семейството поискало среща с Българския туристически съюз, за да може въпросът да бъде обсъден "цивилизовано". Постигнато е споразумение и от БТС обещават до няколко дни да изпратят писмо, с което да стане ясно решението им. 


"Днес в хижата се изсипаха представители на БТС заедно с  30 човека, повечето едри "Частни охранители" и ни изхвърлиха. В хижата имаме стока за хиляди левове, оборудване и обзавеждане за десетки хиляди левове, дърва за отопление за хиляди, всичките ни лични вещи, играчките на децата, лаптопът ни със всички снимки на децата", разказват потърпевшите и допълват: 


"Ако това не е грабеж от държавни служители, не знам какво е".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3720 |19.04.2023 Според нови данни 16 хил. украински деца са насилствено отведени в Русия . 8| 3548 |19.04.2023 Народното събрание си избира председател с обиди и взаимни обвинения/видео/ . 0| 5534 |13.04.2023 Стояна Георгиева: Получихме писмо от Лев инс за да направим разследване . 1| 4864 |13.04.2023 Как да разкриеш и комбинираш своя стил с елегантни дамски якета според сезона?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads