Реклама / Ads
1| 7752 |14.05.2008 АКТУАЛНО

На абитуриентска с дядовата Жигула и комшийската каруца

.
Жигула с ремарке, конската каруца и тракторът, придружени с цигански оркестър, вече са далеч по атрактивни и оригинални от скъпарските коли за абитуриентския бал. Някои дори пристигат с белезници в полицейска патрулка.
 

Това са само част от най-хитовите и оригинални хрумвания, заснети с мобилни телефони и камери, и разпространени в интернет.  

С всяка изминала година по време на традиционните абитуриентски балове, умовете на родители, лели, вуйчовци, баби и пр. раждат нови и нови идеи как „тяхното” си да блесне сред съучениците. След трескавото избиране и мерене на рокли и костюми, идва ред на задължителното изпращане на абитуриента, полято обилно от цялата рода. Малко почивка и идва Голямата вечер. Прическите са направени, всички са издокарани до последния аксесоар – кой по-скъпо, кой по-скромно, но важното е по някакъв начин да се намери все нещо, с което всеки да се открои от останалите. Това на фона на що-годе еднаквите костюми стил „райе” при момчетата става все по-невъзможно, докато момичетата с поръчкови рокли успяват да са по-различни. По традиция преди гала-вечерята в някой скъп хотел или ресторант, всички се събират в училищния двор за снимки, поздравления и цветя. В такъв момент семействата мобилизират познати и приятели с по-луксозни коли да откарат детето, че с тая хубава рокля или костюм някак не върви да слезе от 10-годишно возило. Пред училищата става своеобразен паркинг от мерцедеси, беемве-та, джипове и дори рент-а-кар лимузини. Точно тук обаче идва моментът да се подходи творчески, та дори и оригинално. Редица младежи, най-вече момчета, решават да използват доста по-нестандартен превоз – каруци, Жигули, трактори, линейки, уазки, та дори и ТИР-ове.

Миналата година например, абитуриент от езикова гимназия във Варна заби гвоздея на програмата, след като дойде пеша до школото. Зад него пък цигански оркестър майсторски виеше българска ръченица. Ето и как е коментирал в блога си младежът нестандартната постъпка: „Отдавна имах намерението да пристигна на изпращането си от гимназията, придружаван от цигански оркестър. Тая идея, просто за ваше сведение, произходи не от вродената ми любов към лютата свирня, а от една сцена във филма „Черна котка, бял котарак”, в която един циганин отиде при баща си с екип от тъпанджии, свирачи на дудук и цигулари, пък и ми се стори правилно да завърша една петилетка на цигании от страна на гимназията към мен (и обратно) по тоя начин.”

Следващият абитуриентски образ е успял да вземе на заем дядовата Жигула, като към нея е закачил ремарке с „вграден” фотьойл. Седнал като в трон, „царят” гордо опъваше бутилка уиски с пура в ръка, а народът радостен посрещна с адмирации скъпия гост.

Негов колега от Свищов пък се стовари пред училищния двор с конска каручка, покрай която се щъкаха любопитни люде, да видят какво става. Левентът беше придружаван отново с цигани и звучна свирня.

Незнайно от къде, в центъра на малко градче изведнъж се чу бръмченето на голям социалистически трактор, вероятно бракуван от местното ТКЗС. Шофьор беше дори самият абитуриент, който возеше в червеното „чудовище”, окичено с балони, своята дама. Соцколоната беше продължена от сюрия кандидат-студенти, натъпкани в зелен руски джип УАЗ, следван от син гедеерски трабант. Други веселяци от своя страна си бяха наели цял ТИР, излъскан и украсен като за празник, само и само да се запомни делото им от следващите поколения. В Етрополе също бяха заложили на камион, но с доста по-малки габарити. В него натоварен духов оркестър, с охота извиваше цигански мелодии на ушенцето на седналите да пийват и хапват в каросерията абитуриенти. Според форуми и блогове обаче момче, което излезе от полицейска патрулка с белезници и двама полицаи миналата година, е било най-атрактивното хрумване. Странното в случая е, че вместо да следят за безредиците, които традиционно съпътстват баловете, полицаите чинно са предпочели да направят рахатлъка на младежа и да изнесат театрално представление пред другарчетата му, които изпаднаха в екстаз.

Тази година също очакваме да има оригиналност и творчество в представянето на абитуриентите, стига то да не пречи на останалите хора и да бъде в рамките на благоприличието. Преди около 3-4 години 2 девойки в кабриолет например решиха да покажат интимните си чувства една към друга голи до кръста, като без никакъв свян позволиха да бъдат снимани на центъра на София от ученици/главно момчета/. Десетките клипове и до днес могат да се изтеглят от безплатните сървъри и сайтове в мрежата.

abituri.jpg

Ние ви предлагаме някои нови и свежи идеи, които все още май не са усъвършенствани. Например – пристигане с пожарна кола, кацане с хеликоптер и спускане с парашут. Ако и вие имате нестандартни хрумвания, с които може да се отиде на абитуриентски бал, очакваме предложения. Предлагаме на вниманието ви отбрани моменти от най-ексцентричните транспортни „съчетания” на абитуриентската мисъл.

Васил Василев

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 14995 |13.05.2008 Гоблените на Росица Бакалова привличат ценители в Клуб ХИЛД . 0| 5434 |13.05.2008 DJ MAG, TILLLATE.COM и DANCE4LIFE ще бъдат официалните партньори на SeeMe 08 . 1| 7105 |13.05.2008 Дийп зоун заминаха за Сърбия . 0| 8867 |13.05.2008 Филмът "Сексът и градът" със световна премиера в Лондон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads