Реклама / Ads
0| 7051 |22.03.2016 АКТУАЛНО

Абуаси пред Фрог: До 3 г. и България може да брои атентатите

.
д-р Мохд Абуаси
Има версия, че тези, които са извършили атентатите в Брюксел са свързани с атентаторът от Париж Салах Абдесалам, но не са били арестувани с него. Те побързаха да атакуват сърцето на Европа преди да ги открият. Тази атентати доказват, че независимо какви мерки предприема Европа, те не могат да попречат на терористите да постигнат целите си. Това каза пред Фрог нюз експертът по радикален ислям Мохд Абуаси.
 

В най-скоро врече пак ще има атентати. Местата, където се извършиха атаките тази сутрин са набелязани още през 2013 година. Става дума за летището, метрото, сградата на ЕС. Те са мишена от три години. Ислямската държава възприема Франция и Белгия като едно цяло, като една цел. Много френскоговорещи хора от двете държави отидоха да воюват за ИД. Там се смесват, поддържат връзка по между си. За това ги възприемат като едно цяло. Брюксел е близо до Париж, отворен е пътя, всички говорят френски. Произходът на 90 на сто от хората са от Северна Африка. За това и ИД действа като една структура в двете държави.

В случая не става дума за атаки от т. нар. самотни вълци. Този атентат е централизирана акция на ИД. Мащабът на атентатите не са извършени от един човек, а от цяла група. Поне едно камикадзе има тук. Броят на жертвите ще е най-малко 27-30 души. Категоричен съм , че ИД стои зад този атентат. В близките дни и седмици ще следват още атентати. Търсят се стратегически цели-летища, стадиони, където има много хора и където може да има много жертви. Виждате, че само при атаката в метрото са загинали над 10 души.

За сега България не е приоритет на ИД. Но преди да започнем да броим атентатите в страната ни, нека да се вземат превантивни мерки. Наложително е да се противопоставим на идеологията на джихадистите. Тя служи за вербуване на хора, привличане на младежи и т. н. Говорим за уахабизма и салафизма, който активно започва да навлизат в България чрез представители на Саудитска Арабия, Катар и „Мюсюлмански братя” в Турция. Съюзът между салафити и „Мюсюлмански братя” се скрепява от посолство на Саудитска Арабия. То отделя безумно голям бюджет за разпространяване на тази идеология. Катар и Турция ги подкрепят финансово и политически. Това трябва да се спре с нови закони, комисии, които следят какво точно се случва. Ако не стане това, след 3 години можем да започнем да броим и атентатите в България. У нас ще стане като във Франция и Белгия. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 10673 |20.03.2016 Само във Фрог: #КОЙ пробута 471 началници в МВР без конкурс . 55| 19801 |08.03.2016 Само във Фрог: Данъчните в Турция погнаха Доган и Пеевски, отнемат имоти на техни авери . 157| 7115 |08.03.2016 Депутати предлагат глоби за символи на комунизма на улицата . 46| 13918 |07.03.2016 М. Андреев за Фрог: АликсПартнърсСървисис е създадена за конкретна работа?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads