Реклама / Ads
1| 10025 |13.10.2016 АКТУАЛНО

Адв. Хаджигенов за Фрог: Димитър Узунов е символ на наглостта на правителството

.
Адв. Николай Хаджигенов
Крайно време е ВСС да си отиде. Сформирането на нов ВСС от 26 години насам е първата цел на всяко едно правителство. Първото нещо, което прави то, е да избере Съвет. Около ВСС-то винаги е имало скандали, тъй като вместо да е независим орган е политически, служещ на правителството. Затова имаме крещяща нужда от правосъдна реформа, която да разруши голяма част от институтите, свързани с правосъдието. Това заяви за Фрог нюз адвокат Николай Хаджигенов по повод поредните скандали във ВСС.
 

Сегашният ВСС е за ГИНЕС. Димитър Узунов е представителна извадка на наглостта на правителството. Хората в него са ограничени в жаждата си за власт. Затова Узунов няма да си подаде оставката.

 

Димитър Узунов щеше да е отстранен, ако ВСС си вършеше работата. ВСС в голямата си част е правителствен орган, в останала – прокурорски. А това е едно и също, защото прокуратурата винаги е била дясната ръка на всяка една власт от 1944 г.

 

Адв. Хаджигенов коментира и изказването на Цацаров, че бившата съдийка Ченалова скоро време ще бъде подсъдима: „Ченалова е била точно техен човек, колкото и Янева. В един момент се обръщат срещу Ченалова, а Янева продължава да бъде техен човек. Прокуратурата ще вкара обвинения, които няма да издържат в съда. Така бе с Янева, така бе с Цветанов и всички останали досега. „Нашите хора са си наши и ние ги браним с всички сили – предимно със силите на прокуратурата”.

 

Правозащитникът коментира и желанието на Цацаров да се забрани на магистратите от ВСС да дават интервюта на медии, чиито собственици са обвиняеми: „Той живее във времето на развития социализъм. Само заради предложението му трябва да бъде отстранен, а не да му бъде поискана оставката и срещу него да бъде започнато разследване”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8485 |13.10.2016 Само във Фрог: Заради мутри и кортежите им МВР сложи камера на Околовръстното . 1| 8173 |13.10.2016 Само във Фрог: Човек на ДАНС провокирал обвинения в тероризъм Иван да стреля . 1| 5096 |12.10.2016 Димитър Абаджиев отива посланик в Словения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads