Реклама / Ads
6| 5749 |12.10.2014 АКТУАЛНО

Адв. Симеонов: Няма забавяне за Цв. Василев в Белград, има процедура!

.
Върховният съд на Сърбия
Нещата с екстрадицията на Цветан Василев от Сърбия се придвижват по сръбските закони. Няма никакво забавяне и не би могло да има, защото такава е процедурата и никой не може да се отклони от нея. Това заяви пред Фрог нюз един от адвокатите на банкера Василев Константин Симеонов.
 
По повод на появилата се в събота информация, че има някакво забавяне, Симеонов бе категоричен, че не е казвал подобо нещо. Не може да има забавяне, защото, повтарям, има процедура по закон и тя се спазва стриктно. Обади ми се репортерка от един сайт, на която казах същите неща, но момичето вероятно е интерпретирало думите ми по свой начин, след което не се е подписала дори. Нещо като лично творчество. Нещата са пределно ясни: процедурата е тази по закон, няма нищо специално в нея, описана е в сръбското законодателство и се спазва точно, категоричен е известният защитник. Според него, когато се интепретират подобни казуси има опасност да се получи двусмислие, което някой би могъл да използва злонамерено. В случая всичко е повече от ясно и за никакво забавяне не може да има дори намек.

 

Журналисти ме питат често, сравними ли са казусите по случая с Цветан Василев и този на руския опозиционер Николай Кобляков, който бе задържан в София. На пръв поглед има сходство, но знам само, че Софийски градски съд през септември е поискал още документи от Москва, за да се изясни действителното положение с Кобляков и за това, в което го обвинява руската прокуратура. Има законова процедура, която нашияат съд спазва и следва, а аз не знам повече подробности, за да коментирам. Това е работа на съда и той ще си я свърши.

Съдът в Белград, без никакво съмнение, спазва процедурата на сръбското законодателство. Единствен той има право да взима решение по делото за екстрадиция, коментира още Симеонов.

 

Александър Борисов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5342 |06.10.2014 ВСС отряза брата на Петьо Петров за шефски пост в прокуратурата . 14| 6003 |23.09.2014 Апелативният съд: Няма заговор за убийството на Пеевски . 20| 7609 |08.09.2014 Адв. Симеонов: Цветан Василев e в Белград, не се укрива . 46| 14601 |21.08.2014 Кънчо Филипов пред Фрог: В ЛИДЕР няма олигарси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads