Реклама / Ads
15| 5331 |06.10.2014 АКТУАЛНО

ВСС отряза брата на Петьо Петров за шефски пост в прокуратурата

.
Братът на шефа на столичното следствите Петьо Петров не успя да впечатли членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) с концепцията си и те не го избраха за административен ръководител на Окръжна прокуратура-Враца.
 

 

Емил Петров бе единият от кандидатите за шефския пост, другият бе Десислав Начков, обвинител в ОП-Враца.

Петров е прокурор в Районната прокуратура в Враца, но от четири години е командирован в Софийската градска прокуратура.

В публикация от вчера в. "Капитал" съобщи, че в концепцията на Емил Петров има копирани цели пасажи от концепцията на Христо Динев, настоящ градски прокурор на София, и то в частта, в която споменава какви са му идеите за управление на ОП-Враца. Освен това, в декларацията си за конфликт на интереси Емил Петров е записал, че е член на Сдружение "Граждани за европейско развитие на България", а на базата на това движение е основана партия ГЕРБ.

На днешното заседание Галина Карагьозова попита Емил Петров за идентичните пасажи в неговата концепция и тази на Христо Динев. На което Емил Петров отвърна, че е изчел всички концепции, дори и на външни кандидати (не стана ясно какво разбира под всички – от самото въвеждане на концепциите ли или от тази година). Защити се с думите, че всички работят по едни и същи критерии, защото никой не може да измисли нещо по-различно, а винаги се опитвал да вкарва работещи и полезни неща в практиката си.

Светла Петкова се поинтересува как ще се справи като административен ръководител, след като не познава колектива. А Емил Петров отвърна, че районната и окръжната прокуратура във Враца били на един етаж и всъщност познава хората, смята, че ще го приемат добре.
Във ВСС бяха постъпили въпроси на неправителствената организация Център НПО-Разград, на които Петров трябваше да отговори. Един от тях бе свързан с обявеното от него в декларацията за конфликт на интереси членство в Сдружение "ГЕРБ", което бе отречено от кандидата.

Другият въпрос, обаче, бе свързан с брат му. Неправителствената организация попита защо прякорът на Петьо Петров е Пепи Еврото.

На този въпрос Емил Петров отказа да отговори, защото това били внушения и клевети, които не трябва да се превръщат в истини.

При обсъждането на кандидатурата му Галина Карагьозова заяви, че, най-меко казано, концепцията на Емил Петров в голямата си част е взаимствана, дори идентична с тази на Динев по отношение на оформлението. А в частта за целите и управлението имало огромни пасажи, които са направо копирани от концепцията на градския прокурор. Затруднена съм да приема, че ние разглеждаме неговата концепция, добави Карагьозова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 12183 |12.06.2014 Организации със сигнали срещу следователя Петьо Петров . 0| 7264 |21.10.2013 България се представи в "Денят на добрата новина" в Брюксел . 2| 6602 |15.08.2013 Започна организацията на „Ден на добрата новина“ в Брюксел . 1| 5791 |02.07.2013 Ден на добрата новина за България в Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads