Реклама / Ads
13| 14830 |14.11.2019 АКТУАЛНО

Адв. К. Симеонов пред Фрог: Бруталното налагане на Иван Гешев напомня на времената от преди 10-ти ноември

.
Адв. Константин Симеонов
Висшия съдебен съвет ще прегласува Иван Гешев и президентът Румен Радев ще подпише указа. Мачът е свирен. Становищата не са решаващи. Важното е кой и как гласува във ВСС. И мен ме дразни, че МВР, ДАНС, пишат становища, защото е глупаво и напомня на митингите и лозунгите от преди 10-ти ноември.
 

Това коментира пред Фрог адвокат Константин Симеонов, по повод предстоящото второ гласуване във ВСС по процедурата за избор на главен прокурор.

 

В това отношение сегашната ни действителност много прилича на онази, поне по отношение на избора на Гешев. Аз помня тези време, бях на 30 и няколко години тогава, вие сте били  малки и едва ли помните. Тогава всичко беше: „Ура, дайте да дадем!“. Това не е персонално срещу Гешев, но е брутално налагане на една кандидатура от самото начало.

 

Това, че президентът има намерение да сезира Конституционния съд, не означава, че не трябва да си изпълни задълженията и да подпише указа. Какво ще реши КС при вече подписан указ за назначаване на главен прокурор? Не може да обяви назначаването за противоконституционно.

 

Кандидатурата на Иван Гешев е налагана брутално, нагло и много безапелационно. Кукловодите, които си въртят нещата в страната, са си свършили работата. Т.нар. реформа, която направи Христо Иванов едно време, всъщност капсулира прокурорската колегия и те си правят каквото си искат. Всъщност 11 човека, които са подчинени на главния прокурор, правят предложението за Гешев.

 

Сотир Цацаров трябва да отиде някъде, не е в пенсионна възраст. Председател на КПКОНПИ не е лоша длъжност. На тази комисия й дадоха толкова правомощия, че тя стана по-силна от ДАНС В тази симбиоза, както се изразява свидетелят по делото КТБ Бисер Лазов: „шефът на КПКОНПИ, бившият главен прокурор и настоящия главен прокурор“ ... Става доста страшникчко.  Няма да е първото нещо, с което се сблъскваме в нашата мила история. Вече имахме един полулуд за главен прокурор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 19772 |08.11.2019 Методи Андреев пред Фрог: Другарят Борисов първо да види гредата в своето око, преди да търси сламката в чуждото . 20| 14653 |21.10.2019 Адв.Татяна Дончева пред ”Фрог” за делото „Баневи“: Прокуратурата прави каквото си иска . 0| 5274 |09.10.2019 Проф. Огнян Герджиков: Предизборните кампании започнаха с множество нарушения . 15| 35715 |03.10.2019 Само във Фрог: В „Медицински надзор“ си раздадоха 100 000 лв. премия, нищо че на човек се пада по 0,06 преписки месечно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads